Alegeri anticipate. Orban îi dă replica lui Rareș Bogdan: "Nici nu a participat la ședință"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ludovic Orban a declarat, luni, că liberalii au decis constituirea unei comisii care să "investigheze" oportunitatea declanșării alegerilor parlamentare anticipate și că vor comanda o analiză sociologică amplă. El a mai spus că anticipatele ar putea avea loc simultan cu localele, pe 14 iunie. 

"Am avut o discuție legată și de posibila organizare de alegeri anticipate. Se știe foarte clar, poziția PNL este una în favoarea organizării alegerilor anticipate. Va fi necesar să pregătim foarte bine derularea acestei proceduri. În acest sens am stabilit o comisie formată din subsemnatul, dna Raluca Turcan și secretarul general al partidului Robert Sighiartău, să investigăm posibilitățile reale de organizare a alegerilor anticipate, să purtăm discuții exploratorii cu toți partenerii politici pentru a vedea exact poziția fiecăruia", a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că PNL va comanda o cercetare sociologică pentru a analiza oportunitatea organizării anticipatelor.

"În ceea ce privește manevrele tactice care ar urma să se desfășoare pentru a putea ajunge la anticipate suntem încă în analiză. Am și decis să comandăm o analiză sociologică amplă pentru a vedea exact care e opinia oamenilor. Este clar că o guvernare e extrem de dificilă cu actualul Parlament, care este di păcate încă oglinda votului dat de oameni în decembrie 2016 și care păstrează ca principal partid PSD, care folosește toate tertipurile, procedurile și manevrele posibile pentru a sabota guvernarea", a adăugat Orban.

El a mai spus, întrebat dacă ar fi dispus să demisioneze, că dacă vor ajunge la concluzia că organizarea alegerilor anticipate este oportună, va apela la cea mai eficientă procedură.

Ludovic Orban îi dă replica lui Rareș Bogdan


Orban i-a dat replica primvicepreședintelui PNL Rareș Bogdan, care anunțase că că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare și că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020.

"Nu a participat la ședința de astăzi, așa că nu știu de unde are informația. Procedura de organizare e una extrem de laborioasă, care presupune multe termene. (...) În mod normal, procedura din momentul în care actualul guvern nu mai e în funcție trebuie să treacă minim 120 de zile", a menționat Ludovic Orban.

El a mai spus că dacă alegerile locale vor avea loc pe 14 iunie, atunci alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc în aceeași zi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel