ALDE România s-a retras din ALDE Europa

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu s-a retras din ALDE Europa, au confirmat pentru HotNews.ro surse oficiale. 

„ALDE România a decis retragerea din ALDE european. Decizia a fost comunicată oficial ALDE European", a precizat sursa citată.

Despre decizia ALDE a scris pe Facebook și Alin Mituța, membru PLUS, partid care alături de USR, a negociat cu grupul condus de Guy Verhofstadt participarea la noua forță centristă din Parlamentul European.

„ALDE România nu mai este membru al partidului ALDE european, după ce nu a mai așteptat decizia iminentă de a fi exclus, retrăgându-se de bunăvoie. Așteptăm cu interes și decizia Socialiștilor europeni în legătură cu PSD, cu care au înghețat relațiile înainte de alegeri, dar și decizia PPE legată de iliberalii de la Fidesz. La fel ca România, Europa are nevoie să înceapă să-și construiască viitorul pe curat. Noi, USR PLUS, asta facem deja construind un nou grup politic care să revigoreze proiectul european și să-l scoată din stagnarea în care se află de mulți ani. Pentru prima dată de la intrarea în UE avem șansa de a conta cu adevărat în Europa", a scris Mituța.

Liderul ALDE Europa, Guy Verhofstadt a participat la ultimul miting de campanie al Alianţei USR-PLUS.

El a declarat că Europa este una a valorilor precum democraţia, libertatea, respectarea drepturilor cetăţenilor, a statului de drept şi a luptei anticorupţiei, valori care sunt în antiteză cu actualul Guvern PSD-ALDE.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel