ALDE dă în judecată Facebook pentru că Mircea Diaconu a fost BLOCAT

Narcis Popa |
Data publicării:

Președintele filialei ALDE Sibiu Ovidiu Gheorghe Tocaciu a depus, joi, la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook, cu sediul în SUA, din cauză că blochează și aduce prejudicii în promovarea mesajelor prezidențiabilului Mircea Diaconu, pe rețeaua de socializare.

„Organizaţia ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astăzi (joi - n.r.) la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deşi s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceştia nu au răspuns solicitărilor”, arată reprezentanții filialei ALDE Sibiu, pe pagina de Facebook a organizației.

„Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!”, a declarat președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, potrivit sursei citate.

În solicitarea către Judecătorie, ALDE Sibiu a arătat că blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu.

ALDE Sibiu a motivat în cerere faptul că articolul 30 din Constituţia României garantează dreptul la liberă exprimare, drept susţinut internaţional şi de articolul 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. În cererea de chemare în judecată se precizează şi sentinţa nr 4546 din 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care motivează faptul că reţeau de socializare Facebook este spaţiu public, conform sursei menționate.

Liderul filialei ALDE din Sibiu a precizat că Facebook a blocat pagina organizației, fără niciun răspuns sau motiv, după ce aceasta a fost raportată de mai mulți utilizatori. Ovidiu Ghoerghe Tocaciu a mai spus că cei care gestionează Facebook România și implicit Facebook SUA au încălcat legea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel