ALERTĂ în Alba: Bombă de aviaţie, descoperită lângă Gara Războieni

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O bombă de aviaţie a fost descoperită vineri la câţiva metri de gara din Războieni de către mai mulţi muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Radu Botezan.

"Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia intervine pentru asanarea unei bombe de aviaţie în localitatea Războieni, comuna Unirea, str. Gării. Aceasta a fost descoperită de către o echipă de muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, vizavi de Gara Războieni, la o distanţă de aproximativ 20 metri de clădirea principală", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Potrivit lui Radu Botezan, pe o rază de 200 de metri nu sunt clădiri locuite.

"Traficul este restricţionat, iar zona este balizată şi supravegheată de un echipaj de poliţie şi un echipaj de pompieri militari", a menţionat acesta.

Bomba de aviaţie descoperită vineri la câţiva metri de gara din Războieni de către mai mulţi muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă este inactivă, putând fi astfel transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă.

"În urma evaluării de către echipa pirotehnică, s-a confirmat existenţa bombei de aviaţie, în greutate de aproximativ 50 de kilograme. S-a constatat că muniţia este inactivă şi poate fi transportată în siguranţă la depozit cu luarea tuturor măsurilor de siguranţă pe timpul transportului", a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Radu Botezan.

Muniția va fi distrusă pe 8 iunie

 

Potrivit acestuia, muniţia va fi distrusă în data de 8 iunie.

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată vineri să intervină pentru asanarea unei bombe de aviaţie în localitatea Războieni, comuna Unirea.

Bomba, cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită de către o echipă de muncitori care lucrau la înlocuirea conductelor de apă, vizavi de Gara Războieni, la o distanţă de aproximativ 20 metri de clădirea principală.

Traficul a fost restricţionat, iar zona balizată şi supravegheată de către un echipaj de poliţie şi unul de pompieri militari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel