Adrian Țuțuianu: Kovesi CULEGE ce a creat. Iată că astăzi este PENALĂ

Andreea Cosma |
Data publicării:

Senatorul Adrian Ţuţuianu a comentat evenimentele din ultimele zile, privind punerea sub control judiciar a Laurei Codruţa Kovesi, despre care spune că acum culege ce a creat.

Adrian Ţuţuianu, Pro România, spune că nu şi-a schimbat opinia despre Laura Codruţa Kovesi. De altfel, senatorul consideră că îţi merită soarta, spunând că este direct responsabilă de abuzurile comise de direcţiile anticorupţie din teritoriu cât timp a fost şefă DNA.

"Nu mi-am schimbat opinia. Doamna Kovesi culege într-un fel ce a creat în anii ăştia, în sistemul judiciar românesc. Telejustiţia funcţionează de foarte multă vreme în România. Transmiterea de date din dosare aflate în cercetare a fost un act permanent, transmis chiar de la DNA. Lucruri care s-au întâmplat pe la Ploieşti, pe la Oradea sau pe la Braşov sunt lucruri de care doamna Kovesi, ca manager al instituţiei, este responsabilă direct. Trebuia să ştie ce se întămplă în subordinea domniei sale, să dispună măsurile necesare", a spus Adrian Ţuţuianu la Digi24.

 

A. Ţuţuianu: Acum şi Kovesi e penală

 

Senatorul susţine că acum Laura Codruţa Kovesi este şi ea "penală" acum şi că declaraţiile pe care le face sunt pur politice.

"Iată că, astăzi, domnia sa este penală, cum spunea de foarte multe ori despre oamenii politici şi despre alţii. Este nevoită să facă faţă unei proceduri judiciare. Declaraţiile pe care le dă sunt declaraţii politice, nu de inculpat care încearcă să se apere pe subiect. Iar prezenţa domniei sale la o eventuală desemnare în funcţia de procuror la Parchetul European este o chestiune care nu priveşte direct statul român", a mai delcarat membrul Pro România.

 

A. Ţuţuianu: "E bine că există Secţia specială"

 

Adrian Ţuţuianu susţine că secţia de investigare a magistraţilor este un lucru bun, dar recomandă câteva shimbări şi anume să fie în subordinea procurorului general.

"Secţia specială e foarte bine că există. Am o corectură faţă de ceea ce s-a întâmplat prin ultimele ordonanţe. Eu cred că trebuie să fie o secţie în cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ işi nu în modul în care este subordonată acum. Să fie în subordinea procurorului general al României. Trebuie să fim corecţi să spunem că nu putem să creem mai multe parchete cu subordonări diferite şi cu determinări diferite."

Senatorul a mai punctat că fosta şefă a DNA trebuie însă să fie tratată ca orice justiţiabil şi condamnă declaraţiile Comisiei Europene în acest caz.

"Cred că doamna Kovesi trebuie tratată aşa cum este tratat orice justiţiabil. Iar apelurile făcute de oficialii europeni la guvern, de exemplu, sunt neavenite. Ce îi cere reprezentantul Comisiei Europene? Cere guvernului să intervină într-o procedură judică aflată în curs? Este inacceptabil din perspectiva normelor europene. Mai departe, dacă sunt abuzuri, există cale de atac, merge la ÎCCJ care spune dacă măsura de control judiciar dispusă este corectă, pentru faptele de care este acuzată sunt grave", a mai spuss Ţuţuianu la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel