Adrian Streinu-Cercel a fost DEMIS. Decizie de ULTIMĂ ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, după ce în presă a apărut planul care prevederea izolarea timp de mai multe săptămâni a persoanelor vârstnice, a anunțat ministrul Nelu Tătaru. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, joi, la Timișoara, că Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății.

„Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID, era chiar președinte, Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și aceste propuneri le gândim, dar n-am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus gândim și oportunități, protejăm persoanele vârstinice, dar nu pot fi de acord. Aparitia acelui plan de vacanță n-a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri. De altfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru, Comisia Științifică de la nivelul Ministerului, nemafăcând parte și nemaifiind nici președinte", a spus Nelu Tătaru.

Cine îi ia locul la conducerea Comisiei

 

În locul acestuia, la conducerea Comisiei va fi numită Adriana Pistol, șefa IPSP, a mai anunțat ministrul Sănătății.

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, marți, o reacție virulentă la adresa planului lui Adrian Streinu-Cercel, spunând că în țara noastră nu vor fi impuse măsuri totalitare, iar un astfel de plan este „inacceptabil".

„Într-un astfel de plan cineva propunea de exemplu, o măsură aberantă, altfel nu pot să îi spun, cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse într-o anumită zonă de carantină", a spus Ioahnnis.

„Astfel de planuri prost gândite și prost prezentate nu fac decât să inducă panică în populație și panica este ultimul lucru de care avem nevoie", a mai spus președintele.

În proiectul propus de Adrian Streinu Cercel apare o nouă categorie de risc, și anume 40-65 de ani. Bătrânii ar trebui să mai stea izolaţi încă 12 săptămâni.

Pentru categoria de 65 de ani măsurile imediate propuse de şeful de la „Matei Balş" sunt „izolarea la domiciliu pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliu (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituţionalizată), susţinerea acestor persoane, respectând cu stricteţe măsurile de distanţare socială, pe toată această durată".

Potrivit documentului, „susţinerea va fi efectuată fie de rudele directe, indirecte fie de autorităţi şi cu ajutorul ONG-urilor", iar monitorizarea să fie realizată de poliţia locală şi autorităţile locale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel