Adrian Năstase, miscare neașteptată în PSD, după pierderea alegerilor

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Adrian Năstase a lansat astăzi un apel către social-democraţi pentru reformarea PSD, în contextul pierderii alegerilor europarlamentare. 

„Apel către social-democraţi, Noi, semnatarii acestui apel, ne adresăm actualilor şi foştilor membri ai Partidului Social Democrat, simpatizanţilor acestuia, tuturor celor care împărtăşesc valorile social-democraţiei, precum şi celor care consideră că România are nevoie, in continuare, de un partid politic de stânga modern si puternic. În faţa eşecului politic al PSD în alegerile pentru Parlamentul European, considerăm că este datoria noastră morală să sprijinim principalul partid al stângii să iasă din criza în care se află”, arată Adrian Năstase, în textul petiţiei postate pe blogul personal.

Acesta precizează că acest grup de iniţiativă al social-democraţilor nu doreşte crearea unei disidenţe în interiorul PSD şi nu vizează obţinerea unor funcţiunii în partid.

„O spunem cu tărie, pentru a evita confuziile: nu suntem o disidenţă în interiorul PSD, nu dorim să constituim un partid în interiorul partidului. Nu suntem animaţi de dorinţa de a dobândi înalte demnităţi în statul român. Nu suntem noi cei care trebuie să personifice adaptarea PSD la noile realităţi. Însă, dorim şi credem că este posibilă refondarea Partidului Social Democrat, pentru a juca în continuare un rol decisiv pentru progresul României. Misiunea uriaşă a reclădirii stângii româneşti are nevoie de toate resursele umane disponibile, de toate minţile şi sufletele oamenilor de stânga. Suntem împotriva oricăror acţiuni de revanşă ori răzbunare. „Să mergem împreună!" este şi dorinţa noastră sinceră"", potrivit sursei citate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel