Adrian Nastase, atacuri de Anul Nou pentru românii din Diaspora: „Supărați pe viață. S-au bucurat să plece din țară. Anonimi“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Adrian Năstase face o urare pentru noul an pe blogul lui personal. După ce afirmă că speră ca „întelepciunea să ne guverneze“ în anul ce vine, fostul premier readuce în actualitate un text mai vechi, presărat cu atacuri pentru mai multe catogorii de români. 

„Va doresc sa fiti sanatosi si sa nu aveti prea des motive sa va enervati. Desi stiu ca si anul viitor vom vedea, din nou, oportunism, duplicitate si prostie“, continuă urarea de Anul Nou Adrian Năstase.

„Scriam, la un moment dat, ca dialogul devine un exercitiu tot mai rar iar violenta verbala – noua forma de comunicare' ‘Sferele de putere”, interne si externe, se redefinesc. Scaderea increderii in viitor inseamna, din pacate, chiar scaderea increderii in noi insine“, mai spune fostul premier, introducând apoi un text despre care spune că l-a scris în rumă cu patru ani, dar care i se pare încă la fel de „actual“.

„„Ca de obicei, la cumpăna dintre ani, doresc să vă multumesc pentru că imi sunteti aproape. Si de-a lungul ultimilor douăsprezece luni am format o familie  solidă, cu fii risipitori – care vin si apoi dispar -,  cu bunici cicalitori, cu rude din străinătate, cu intelepti, cu incapătânati, cu… (...)

Mă uit  pe diverse forumuri, site-uri, bloguri, pe facebook. Mai ales pe facebook.  Cel mai adesea mă ingrozeste ce văd, ce citesc  acolo. Injurii, obscenităti, ascunse in spatele câte unui nick name. Frustrări de tot felul  ale unor oameni supărati pe viată. Pe viata lor. Adeseori, români care s-au bucurat să plece din tară pentru a strânge bani pentru ei si pentru familie. In ultimii ani, criza economică, cresterea numărului de refugiati  – care a dus la o „ofertă” mai avantajoasă de fortă de muncă ieftină – i-au marginalizat si mai mult.

S-au angajat pe un anumit drum, acum le este greu să se intoarcă, copiii – unii – sunt la scoli, acolo, altii s-au obisnuit să stea la bunici. Multe familii s-au destrămat, intre atătea drumuri si tentatii. Si atunci se razbună. Pe cei de acasă, in general. Pe oamenii politici, cel mai adesea. Aruncând cu pietre pe facebook.  Anonimi. Atunci cănd ajung in fata calculatorului. O nouă formă de betie a celui permanent nemultumit. O formă specială de invidie care vrea să distrugă. O formă de răutate socială indreptată impotriva tuturor (...)“, scrie Adrian Năstase în textul de acum patru ani, recent adus în actualitate.

Fostul premier încheie urarea precizând că și anul acesta petrece începutul noului an la Predeal, alături de familie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel