Adopţia Sorinei. Procurorul general: "Rămâne cererea de ordonanţă preşedinţială"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Bogdan Licu
Bogdan Licu

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a făcut primele declaraţii după ce magistrații Curții de Apel Craiova a respins, joi, cererea de revizuire a adopției internaționale în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA. Adopția rămânând astfel valabilă.

"Nu comentez hotărâri judecătoreşti.Este o hotărâre judecătoreasca definitivă. Am spus că voi respecta hotărârea judectorească. Hotărârea judecătorească de ieri nu este supusă căii de atac. Rămâne cererea de ordonanţă preşedinţială care este în acest moment la judecătoria Slatina. Tot ce am avut în vedere a fost interesul copilului. Iar tot ceea ce am făcut, am făcut cu bună credinţă. Legea mă obliga să nu stau şi să nu fiu spectator", a spus Bogdan Licu.

Procurorul general se mai bazează pe cererea preşedinţială, care ar impune ca Sorina să mai rămână în ţară pentru o perioadă de trei luni, pentru consiliere psihologică.

Citeşte şi: Verdict FINAL în cazul de ADOPŢIE al Sorinei. La cine rămâne fetiţa

"Cererea care se află pe rolul judecătoriei Slatina nu urmăreşte altceva în plus faţă de ceea e am făcut până acum, ci doar ca Sorina să beneficieze de o consiliere psihologică pe durata a trei luni înainte de a pleca din ţară. Eu, ca procuror general şi ca om, aş fi foarte mulţmit dacă acel copil ar beneficia de consiliere psihologică, care să aibă loc în România, într-o limbă pe care o cunoaşte ca astfel, atunci când va pleca din ţară să fie împăcat cu situaţia în care se află.

Nu m-a interesat nimic altceva. Sunt şi eu tată, sunt om. În meseria noastră, ca să faci bine trebuie să munceşti. Ca să faci rău, este suficient să stai şi să nu te implici. Eu am ales să mă implic", a conchis procurorul general interimar.

Citeşte şi: DECIZIA CSM în cazul procuroarei Maria Piţurcă, legată de EXCLUDEREA sa din magistratură

Magistrații Curții de Apel Craiova a decis să respingă, joi, cererea procurorului general, Bogdan Licu, de revizuire a adopției internaționale, în cazul Sorinei, fetița de 8 ani, din Baia de Aramă, care a fost crescută de un asistent maternal timp de mai bine de 5 ani și din casa căruia fata a fost luată cu mascații la începutul lunii iulie.

Astfel, decizia inițială, prin care s-a încuviințat adopția internațională a fetiței în vârstă de 8 ani rămâne valabilă.

În acest dosar, decizia este definitivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel