Acuzații la nivel înalt. Procurorul general al Moldovei, „luat pe sus” de mascați

Georgiana Dragomir |
Data actualizării: | Data publicării:
Procurorul general al Moldovei, arestat pentru 72 de ore
Procurorul general al Moldovei, arestat pentru 72 de ore

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut pentru 72 de ore, chiar când se pregătea să țină o conferință de presă. Magistratul este acuzat de fapte de corupție.

Alexandr Stoianoglo a fost arestat, marți-seara, pentru 72 de ore și va fi cercetat pentru fapte de corupție, notează Agerpres. El susține că totul este o „răzbunare”, menționând că Moldova nu este stat democratic. Plângerea împotriva magistratului Stoaianoglo a fost formulată de deputatul PAS Lilian Carp.

Alexandr Stoianoglo este acuzat că ar fi semnat acte care au facilitat spălările de bani în dosarul Laundromatul rusesc şi că l-a achitat în dosarul fraudei bancare pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, relatează sursa citată.

Deputatul a dezvăluit că  pe şeful Procuraturii Generale, a, pe când era deputat în ParlamentUl Moldovei, în anul 2011,  ar fi facilitat adoptarea unor modificări la o lege, care au permis spălarea pa miliarde de dolari prin intermediul băncilor moldovenești, schemă care ar fi fost organizată şi implementată de Veaceslav Platon.

Acuzații la nivel înalt. Procurorul general al Moldovei, „luat pe sus” de mascați

 

Ministrul Justiției a relatat jurnalițtilor din Chișinău că magistratul Stoianoglo a fost suspendat din funcție, cel puțin până la finalizarea cercetatărilor penale.

„Acum câteva minute în urmă am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo. Conform art. 55/1 din Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură, „mandatul Procurorului General în privinţa căruia a fost pornită urmărirea penală în condiţiile art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală se suspendă de drept pe perioada urmăririi penale”, a transmis Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco

În cursul zilei de astăzi, se va desemna un procurori general al Moldovei, transmite Radio Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel