Acuzaţii de sabotaj în cazul tragediei de pe platoul de filmare al peliculei "Rust": "A pus intenţionat un cartuș adevărat în pistolul actorului"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un avocat al armurierului care a supravegheat armele de foc de pe platoul de filmare al filmului "Rust" a sugerat că cineva ar fi pus intenţionat un glonţ adevărat în pistolul cu care Alec Baldwin a împuşcat-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, informează Reuters.

Avocatul Jason Bowles a declarat că clienta sa, Hannah Gutierrez, a scos muniția dintr-o cutie despre care credea că nu conținea decât gloanțe false, care nu puteau trage. El a spus că se gândește că este posibil ca cineva să fi pus intenționat în cutie gloanțe adevărate, care seamănă cu cele fictive.

"Ne temem că asta s-ar fi putut întâmpla aici, că cineva a intenționat să saboteze acest platou cu un glonț real plasat intenționat într-o cutie cu altele false", a declarat Bowles la emisiunea "Good Morning America" de la postul de televiziune ABC. "Nu spunem că cineva a avut vreo intenție că urma să aibă loc o tragedie", a adăugat el, "dar a vrut să facă ceva pentru a provoca un incident de siguranță pe platou", a declarat acesta.

 

Autoritățile investighează incidentul de pe platoul de filmare

 

În prezent, autoritățile investighează incidentul și nu au fost depuse acuzații împotriva niciunei persoane implicate. "Niciodată, nici într-un milion de ani, Hannah nu s-a gândit că în cutia cu gloanțe 'false' s-ar fi putut afla gloanțe reale", a precizat Bowles.

Avocatul a declarat că Gutierrez a verificat arma înainte de a i-o da lui Halls. În plus, el a adăugat că Gutierrez și-a luat slujba în serios și că "a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a asigura un platou de filmare sigur".

Întrebat cine ar plasa intenționat muniție reală printre gloanțele false, Bowles a declarat în cadrul emisiunii "Today" de la NBC că el crede că ar putea fi vorba de o persoană care a vrut "să demonstreze ceva, să spună că este nemulțumită".

 

Cameramanii au părăsit platoul de filmate în semn de protest faţă de condiţiile de muncă

 

Anterior incidentului fatal, cameramanii au părăsit platoul de filmate în semn de protest faţă de orele suplimentare şi de alte condiţii de muncă, pe care le considerau inacceptabile, potrivit autorităţilor din Santa Fe.

Alec Baldwin, care este totodată unul dintre producătorii filmului, a declarat că are ''inima frântă'' în urma incidentului şi cooperează cu autorităţile. Marţi, starul american a distribuit pe o reţea de socializare mesajul unei colege din echipa de producţie care contrazicea informaţiile referitoare la haosul şi atitudinea laxă în ceea ce priveşte siguranţa pe platoul de filmare

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă pe 21 octombrie, pe platoul de filmare, după ce Baldwin a tras cu o armă despre care se știe că are gloanțe false. Actorului i se spusese de către asistentul de regie Dave Halls că arma era "rece", un termen din industrie care înseamnă că este sigură pentru utilizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel