Activiștii de mediu au blocat complet aeroportul din Munchen. Poliția a intervenit și a arestat 8 persoane

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Un bărbat a fost prins la vamă cu peste 100 de șerpi vii în pantaloni / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
Un bărbat a fost prins la vamă cu peste 100 de șerpi vii în pantaloni / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

A fost haos pe aeroportul din Munchen, după ce activiștii de climă au blocat complet activitatea.

Poliția germană a arestat opt activiști pentru climă care au pătruns sâmbătă în incinta aeroportului din Munchen, ceea ce a dus la închiderea pentru scurt timp a aeroportului și la anularea a aproximativ 60 de zboruri în timpul unui weekend aglomerat de sărbători.

Șase dintre activiști s-au lipit de o pistă, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, adăugând că situația este acum sub control, ambele piste ale aeroportului fiind deschise pentru sosiri și decolări, relatează Reuters.

Grupul pentru climă Last Generation, care a desfășurat proteste similare în trecut, a declarat că este responsabil de acțiune într-o serie de postări pe X în care își arată membrii pe ceea ce părea a fi o pistă sau o pistă de aterizare cu pancarte de protest.

Grupul a declarat ulterior că șase persoane s-au așezat pe asfaltul aeroportului la ora locală 4:45 (0245 GMT) pentru a bloca avioanele și a criticat Berlinul pentru că subvenționează companiile aeriene în detrimentul celor feroviare.

„Problema este guvernul, nu vacanța noastră”, scria pe una dintre pancarte.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat că măsurile de securitate de la aeroport vor fi revizuite.

„Astfel de acțiuni criminale pun în pericol traficul aerian și dăunează protecției climei, deoarece nu fac decât să provoace dispreț și furie”, a scris ea pe X.

„Autorii trebuie să fie urmăriți cu fermitate”, a mai spus ea.

Ministrul german al transporturilor, Volker Wissing, a declarat că sunt necesare noi legi pentru a pedepsi astfel de acțiuni ca fiind criminale, cu până la doi ani de închisoare. Legile actuale le clasifică drept infracțiuni minore.

Un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat că aeroportul a fost complet închis pentru decolări și aterizări timp de aproape două ore. Aproximativ 11 zboruri au fost deviate, aproximativ 60 au fost anulate, iar întârzierile sunt încă posibile, a precizat persoana respectivă.

Perturbarea a avut loc în timpul uneia dintre cele mai aglomerate perioade de călătorie pentru aeroportul din sudul Germaniei, a doua după sărbătorile de Paște, potrivit aeroportului.

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel