Accident mortal în Ungaria, cu români. Slovenia, sprijin pentru copiii români rămași orfani

Narcis Popa |
Data publicării:
Accident Ungaria
Accident Ungaria

Slovenia ajută financiar copiii rămași orfani în urma cumplitului accident din Ungaria, acolo unde și-au pierdut viața nouă români. 

Asociația crescătorilor de hamei din Republica Slovenia și Crucea Roșie Română vin în sprijinul copiilor rămași fără un părinte sau orfani de ambii părinți în urma tragicului accident din Ungaria, petrecut în luna mai a acestui an. Reamintim că în urmă accidentului și-au pierdut viața nouă cetățeni români din județul Mureș care se întorceau acasă de la muncă în Slovenia, unde lucrau sezonier în industria hameiului.

Comunitatea slovenă, marcată de această tragedie a făcut o donației în valoare de 8 000 de euro, bani transferați în contul filialei de Cruce Roșie Mureș pentru a ajuta copiii victimelor. În acest sens, voluntarii filialei de Cruce Roșie Mureș au făcut anchetele sociale și au evaluat nevoile fiecărui copil. Aceștia vor primi rechizite școlare și alte bunuri esențiale la început de an școlar, articole de încălțăminte și îmbrăcăminte precum și alimente de bază.
Cei 13 minori rămași fără un părinte sau chiar orfani de ambii părinți se vor întâlni vineri, 31 august la ora 11,00 la Consiliul Județean Mureș cu Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucuresti, dl. Mihael Zupančič, cu reprezentanți ai Asociației crescătorilor de hamei din Republica Slovenia, reprezentanți ai Crucii Roșii Române și reprezentanți ai autorităților publice locale.
Primele discuții cu privire la implicarea Asociației crescătorilor de hamei din Republica Slovenia au avut loc în luna jumătatea lunii iulie la Sediul Central al Crucii Roșii Române în prezența Ambasadorului Republicii Slovenia la Bucuresti, dl. Mihael Zupančič și a dlui Ioan-Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel