Accident cumplit în Suceava: Două persoane au murit după ce au căzut cu mașina într-un lac înghețat

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Două persoane, un bărbat și o femeie, au murit după ce marți au căzut cu mașina într-un lac pe raza localității Liteni, județul Suceava.

Pompierii din Suceava au intervenit marți în localitatea Liteni, unde o mașină a ieșit în afara șoselei și a căzut într-un lac.

La fața locului s-a intervenit cu două autospeciale ale ISU, un autocamion cu barcă pneumatică, două ambulante SMURD și un echipaj SAJ.

Conform pompierilor, autoturismul a fost extras la mal.

În interiorul mașinii au fost găsite două persoane, un bărbat și o femeie, pentru ambele fiind declarat decesul.

Într-un alt accident petrecut ieri, în Constanța, deznodământul a fost unul fericit, după ce mașina a sunat singură la 112.

Tineri români salvați de mașina inteligentă

 

Intervenție rapidă a autorităților din Constanța, datorită sistemului de alertare al autoturismului. În urma unui grav accident de circulație care a avut loc pe Autostrada A4, mașina a fost cea care a sunat prima la 112. Salvatorii au putut asculta ambiental și au trimis primul echipaj după coordonatele transmise chiar de autovehicul.

Apelul la 112 a venit aseară în jurul orei 01:00, informează Digi24. Nu a sunat nicio persoană să anunțe acest eveniment, ci a fost un apel de tip eCall de la un autoturism care apeleaxă automat în cazul unui accident.

Odată cu apelul se transmit și coordonatele unde are loc accidentul. În mod normal, operatorii 112 pot vorbi cu cei aflați în mașină, numai că în acest caz nu s-a întâmplat acest lucru.

Angajații de la ISU Dobrogeau au aflat în timp real ce se întâmpla în autoturism, și așa au auzit că pasagerii țipau că mașina ia foc. Nu a fost cazul, era de fapt doar fum care se produsese odată cu declanșarea sistemului airbag.

Sistemul eCall este inclus la toate autoturismele fabricate dupa data de 31 martie 2018

 

Accidentul s-a produs aseară la ieșirea de pe autostrada A4. Șoferul de doar 19 ani a pierdut controlul volanului și a intrat într-un parapet. A fost rănit ușor, atât el, cât și cei 4 pasageri aflați în mașină. Cei cinci au fost transportați la SJ Constanța.

Precizăm că sistemul eCall este inclus la toate autoturismele fabricate dupa data de 31 martie 2018, și se activează în momentul în care se produce un accident.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel