Accident cumplit în Italia: Un român care tăia iarba de lângă șosea, spulberat de o italiancă. Gabriel avea doar 23 de ani

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Gabriel Popescu lucra la curățirea drumului când a fost spulberat de o șoferiță italiancă (Sursa foto: Telebari.it)
Gabriel Popescu lucra la curățirea drumului când a fost spulberat de o șoferiță italiancă (Sursa foto: Telebari.it)

Un român și-a pierdut viața în Italia, într-un accident cumplit, petrecut pe un drum provincial din Bari. Tânărul de 23 de ani lucra la o firmă care se ocupa de toaletarea spațiului verde de lângă șosea. 

Un muncitor român a fost victima unui tragic accident de circulație, petrecut în dimineața zilei de marți, 6 iunie 2023, pe drumul provincial 231, apropierea localității Terlizzi (provincia italiană Bari). Gabriel Aurelian Petrescu avea numai 23 de ani și lucra la o companie ce se ocupă cu curățarea străzilor și tăia iarba pe marginea drumului când a fost lovit de un autovehicul condus de o italiancă.

 

Șoferița spune că nu l-a văzut 

 

Publicația italiană La Repubblica relatează cum s-a întâmplat nenorocirea, din comunicările oficiale ale poliției.

Astfel, accidentul a avut loc, în această dimineață, în jurul orei 7.30, în direcția Bari. Victima se numește Gabriel Aurelian Petrescu, este de origine română, fiind de ceva timp rezident în localitatea Corato. Potrivit celor reconstituite, băiatul, care lucra la o firmă care se ocupă cu curățarea drumurilor, a fost călcat în timp ce se afla la lucru pe marginea drumului, la km 119+600, de o femeie de 45 de ani din Andria (Bat), care conducea o Dacia Sandero.

Șoferița, care nu l-ar fi văzut pe tânărul care semnaliza activitatea în desfășurare, a oprit pentru a-i acorda ajutor.

Din păcate, la sosirea serviciilor de urgență 118, cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul acestuia.

Femeia este acum cercetată pentru omucidere rutieră și a declarat în fața carabinierilor, coordonați de magistratul Parchetului din Trani, Giovanni Lucio Vaira, că nu l-a văzut pe tânărul de 23 de ani pe carosabil. Mai mult, ea a spus că nu vorbea la telefonul mobil în momentul impactului. Această versiune va trebui să fie confirmată de anchetă, care va fi probabil efectuată de un expert tehnic.

Cadavrul se află la institutul de medicină legală de la Policlinico di Bari: medicul Sara Sablone va efectua autopsia.

 

Primarul din Corato a scris pe Facebook: "O durere imensă!"  

 

Sarcina de a reconstitui dinamica exactă a accidentului și de a continua ancheta revine acum agenților din comandamentul din Molfetta și personalului Spesal al ASL Bari.

"Mort la locul de muncă, pe șosea, la vârsta de 23 de ani: o durere imensă, infinită pentru întregul oraș și o mare furie", este mesajul postat pe Facebook de Corrado De Benedittis, primarul din Corato (Bari), orașul în care locuia muncitorul român.

"Încă o viață frântă, a patra în doar două săptămâni. Continuăm să numărăm victimele de la locul de muncă, în tăcerea asurzitoare a instituțiilor care nici până astăzi nu au făcut nimic concret pentru a garanta siguranța maximă a lucrătorilor la locul de muncă", este și declarația lui Emanuele Ronzoni, secretar național de organizare Uil și comisar extraordinar Uil Puglia.

Ronzoni cere 'mai multe controale și mai mulți inspectori, respectarea normelor de siguranță, excluderea din licitațiile publice a întreprinderilor care nu respectă normele de siguranță și nu aplică contractele naționale semnate de sindicatele cele mai reprezentative', precum și 'înființarea unei procuraturi speciale pe această temă și redeschiderea discuției despre locurile de muncă solicitante'.

Ronzoni se întreabă dacă 'această tragedie ar fi putut fi evitată, dacă o mai mare atenție la standardele de siguranță ar fi putut preveni moartea unui tânăr care intenționa să muncească'.

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel