Acțiunile lui Vâlcov pe cale să iște un scandal DIPLOMATIC cu Germania

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV

Darius Vâlcov e pe cale să iște un scandal diplomatic cu Germania.
Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a precizat într-un comunicat că este reprezentantul legitim al minorităţii germane, constituit în baza Constituţiei României, şi precizează că va sesiza instituţiile din Germania, în baza Tratatului care prevede responsabilitatea comună pentru ”protecţia drepturilor şi a păstrării identităţii minorităţii germane din România”.

”FDGR respinge cu fermitate postarea pe Facebook a lui Darius Vâlcov, consilierul prim-ministrului Viorica Vasilica Dăncilă, în care se sugerează că FDGR ar fi o organizaţie nazistă. FDGR subliniază din nou că este reprezentantul legitim al minorităţii germane, constituit în baza Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare, având un statut aprobat de către instanţele din România”, au transmis reprezentanţii FDGR.

”Având în vedere repetatele atacuri la adresa sa din partea unor membrii PSD, începând din 2014, FDGR îşi arogă dreptul de a sesiza nu doar instanţele şi instituţiile abilitate din România (ca până acum), ci şi a celor din RFG în baza Tratatului între România şi RFG din 21 aprilie 1992, care stipulează responsabilitatea comună pentru protecţia drepturilor şi a păstrării identităţii minorităţii germane din România”, se mai arată în documentul semnat de Paul-Juergen Porr, preşedinte FDGR.

 Darius Vâcov, a postat pe pagina sa de Facebook un clip video care sugerează că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel