Abuzurile și exploatarea prin muncă a românilor din Italia. Discuţii importante

Mihai Ciobanu / 5 mai 2018, 21:13 Salveaza PDF Comentarii
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Apărarea drepturilor cetățenilor români de pe teritoriul Italiei a fost unul dintre subiectele tratate în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero cu autorităţile din Italia. 

Apărarea drepturilor cetățenilor români de pe teritoriul Italiei şi problematica abuzurilor și a exploatării prin muncă sunt câteva dintre temele tratate în cadrul întâlnirii avute de ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero ieri, 4 mai,cu reprezentanți ai autorităților din regiunea Puglia și provincia Bari, în cadrul vizitei de lucru în Republica Italiană.

Demnitarul a avut convorbiri cu șeful de de cabinet al președintelui regiunii Puglia, Claudio Stefanazzi, cu coordonatorul pentru politică internațională, Bernardo Notarangelo, cu prefectul provinciei Bari, Marilisa Magno, și cu primarul orașului, Antonio Decaro.

În cadrul convorbirilor, ministrul Natalia-Elena Intotero a reiterat buna cooperare dintre autoritățile române și cele italiene și a abordat posibile direcții de acțiune în vederea unor proiecte comune benefice ambelor comunități. Discuțiile au vizat apărarea drepturilor cetățenilor români de pe teritoriul Italiei, promovarea imaginii acestora precum și demararea unor campanii de informare.

[citeste si]

A fost abordată și problematica abuzurilor și a exploatării prin muncă

'Crearea de mijloace și instrumente de susținere și sprijin pentru românii din sudul Italiei poate conduce la stoparea fenomenului de exploatare prin muncă. Românii au o contribuție foarte importantă în cadrul activității agricole din zonă și le-am mulțumit reprezentanților autorităților locale pentru deschiderea manifestată față de propunerile noastre. Ne dorim o relație cât mai stransă cu partenerii italieni pentru a le putea fi alături românilor noștri', a spus ministrul Natalia-Elena Intotero.

Vizita de lucru în Republica Italiană va continua cu întrevederi cu mediul asociativ românesc din Roma.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy