A vrut să „ungă“ cu 50 de euro un vameș, ca să ajungă înapoi în Italia: Alexandru riscă un an jumate după gratii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În loc să ajungă la muncă în Italia, un tânăr moldovean şi-ar putea petrece un an şi jumătate într-o închisoare românească.

Alexandru S. a fost reţinut şi trimis în judecată pentru dare de mită, după ce a încercat să mituiască un vameş, în încercarea de a ajunge în spaţiul Schengen. În primă instanţă, magistraţii Tribunalului au decis aplicarea unei pedepse cu executare.

Alexandru Sîrbu lucrase în Italia în perioada martie-august 2018. După trei săptămâni petrecute acasă, Sîrbu a vrut să meargă din nou în Italia, prezentându-se pe 31 august la PTF Sculeni. Tânărul nu avea însă nici asigurare de călătorie şi nici suma minimă de 500 de euro necesară pentru a-i asigura traiul în Italia. În plus, verificarea făcută de agentul vamal a arătat că ultima sa şedere în spaţiul Schengen a depăşit durata maximă de trei luni permisă.

Aflat în camera de interviu, Sîrbu i-a oferit vameşului 50 de euro pentru a trece cu vederea problemele constatate. Conform legii, darea de mită se pedepseşte cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. Dacă instanţa ia în calcul eventuale circumstanţe atenuante, pedeapsa se reduce cu o treime.

Magistraţii ieşeni au apreciat ca circumstanţe atentuante faptul că Sîrbu nu avea antecedente penale, şi-a recunoscut şi regretat fapta, iar suma oferită agentului de poliţie a avut un cuantum mic. Pedeapsa stabilită a fost astfel de 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu executare. Apelul declarat de Sîrbu va fi judecat în aprilie, informează Ziarul de Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel