A plouat cu amenzi pentru taximetriștii de la Gara de Nord. Polițiștii au găsit pirați și tarife negociate

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Taximetristi așteptând clienți la Gara de Nord (sursa foto: Google Maps)
Taximetristi așteptând clienți la Gara de Nord (sursa foto: Google Maps)

Polițiștii locali din București au aplicat în această săptămână amenzi de peste 50.000 de lei în zona Gării de Nord pentru încălcarea Legii taximetriei.

Potrivit Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, la Gara de Nord, unii șoferi care nu respectă Legea taximetriei se folosesc de tot felul de tertipuri pentru a-și atrage și păcăli clienții.

Folosirea frauduloasă de dotări specifice autovehiculelor taxi, lipsa documentelor necesare desfășurării activității de taximetrie, negocierea tarifului sau refuzul de cursă au fost câteva dintre neregulile depistate, în ultimele trei zile, de polițiști.

Verificările s-au desfășurat în colaborare cu polițiștii Brigăzii Rutiere București și ai Biroului de Poliție Transporturi Feroviare Gara de Nord.

În urma controalelor, au fost veficate 140 de taximetre, s-au întocmit 123 de procese verbale de inspecție și s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.500 de lei.

Polițiștii locali au depistat și câțiva „pirați”, taximetriști falși, fără autorizație de transport persoane în regim de taxi care își coleantază, ilegal, autoturismele cu însemne și înscrisuri specifice taxiurilor. „Pe lângă amenzile aplicate, acestora urmează a Ii se suspenda dreptul de a mai conduce un autovehicul pe o perioadă de șase luni prin ridicarea de către Brigada Rutieră București a certificatului și a numerelor de înmatriculare. Alte măsuri complementare au constat în reținerea a două atestate taxi și a zece autorizații”, au mai transmis polițiștii locali.

La începutul lunii martie, poliția a demarat o serie de controale, după ce au apărut plângeri potrivit cărora taximetriștii din București păcălesc refugiații din Ucraina.

Taximetriștii din București păcălesc refugiații din Ucraina

 

Un șofer de taxi din Capitală a fost prins atunci de polițiștii locali în Autogara Filaret în timp ce negocia cu trei ucraineni pe care voia să îi transporte la un preț mai mare decât cel real, fără să pornească aparatul de taxat. Un alt șofer de taxi a refuzat să ducă o familie de refugiați. 

Potrivit Poliției locale din Capitală, incidentele s-au produs la Autogara Filaret, unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către locaţii sigure.

„Oportunitatea de a face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mica înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, susțin polițiștii.

Șoferul a fost surprins de polițiști chiar în timp ce se pregătea să transporte trei refugiaţi ucraineni. Polițiștii au observat că lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu fusese pus în funcţiune.

După identificare, taximetristul a fost amendat cu 10.000 de lei, iar autorizaţia taxi i-a fost reţinută.

În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, șoferul a fost amendat cu 500 de lei iar, ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel