A murit Soprana spaniolă Montserrat Caballé

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Soprana spaniolă Montserrat Caballé a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Barcelona. Soprana fusese internată în spital din luna septembrie.

Decesul a fost confirmat de reprezentaţi ai spitalului Sant Pau din Barcelona, citează El Pais potrivit news.ro

Înmormântarea va avea loc luni, la Tanatorio de les Corts, iar priveghiul, duminică, începând cu orele după-amiezei, în acelaşi centru.

Montserrat Caballé s-a născut pe 12 aprilie 1933, în Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch.

A debutat în 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri şi era una dintre ultimele mari dive ale operei. Fără îndoială, după cum ea însăşi explica într-un interviu acordat în 2014, Caballé respingea acest apelativ: „Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, aşa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”.

Caballé a colaborat şi cu Freddie Mercury pentru piesa „Barcelona”, iniţial lansată în 1987 şi folosită pentru Olimpiada din 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel