Veste bună pentru părinții care lucrează în diaspora și au copiii în România

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Românii care lucreză în diaspora au primit o veste extraordinară.

Părinții care lucrează în diaspora ar putea veni trimestrial acasă, pe banii statului, pentru a-și vedea copiii. Proiectul de lege, semnat de liberala Carmen Eleonora Hărău, a fost depus la Senat.

Potrivit propunerii legislative, statul român asigură, pentru un singur părinte care are copiii în țară, decontarea cheltuielilor cu transportul, dus-întors, trimestrial, din localitatea unei este plecat la muncă în străinătate până la localitatea de domiciliu, din țară. Transportul se va plăti de la bugetul de stat, prin bugetul unității administrativ -teritoriale de domiciliu, fără a putea depăși cuantumul a jumătate din salariul de bază minim pe țară garantat în plata, din acel an.

Decontarea cheltuielilor cu transportul, dus-întors, se va face la casieria unității administrativ-teritoriale de domiciliu, în maxim trei zile calendaristice de la depunerea documentelor justificative, direct către părintele-solicitant, sau către un împuternicit al acestuia, pe baza unei produci dată în fața secretarului unității administrativ teritoriale, în prezența ambelor persoane.

97.645 de copii au părinți plecați la muncă în străinătate

Potrivit statisticilor prezentate de parlamentarul PNL, în România avem în acest moment un total de 97.645 de copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Datele vin de la Ministerul Muncii și Justiției sociale.

"În legătură cu românii plecați la muncă în străinătate, am adresat o întrebare Guvernatorului BNR, domnul Mugur Isărescu, prin care au solicitat să fiu informată cu privire la banii trimiși în țară de românii plecași la muncă în străinătate, în perioada 2006-2015, precum și cuantumul investițiilor străine. Prin răspunsul transmis de BNR, am fost informată că totalul remiterilor bănești ale românilor plecați la muncă în străinătate este de 37.843 milioane de lei, în perioada 2006-2015. Comparativ, totalul investițiilor străine directe în România, în aceeași perioadă de timp, a fost de 43.413 milioane de euro. Deci, în concluzie, românii plecați la muncă în străinătate au adus bani în țară aproape de valoarea totală a investițiilor străine", arată senatoarea PNL, în expunerea de motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel