800 de cereri de azil, aprobate până la finalul anului

Conform unui studiu al Secretariatului de Stat pentru Migrațiune - SEM - din Elveția, în luna septembrie a anului în curs cererile de azil au crescut cu 9,1% față de aceeași lună a anului 2018. Același studiu arată faptul că în primele nouă luni ale anului Elveția a primit peste 10.000 de cereri de azil, însemnând o creștere cu 6,7% față de aceeași perioadă a anului precedent. 

În comunicatul de presă, SEM a subliniat că, în trimestrul al treilea al anului 2019, au fost depuse 3.690 de cereri de azil, cu 0,7% mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2018, și că în ultima lună a lunii septembrie au fost înregistrate 197 de cereri, reprezentând o creștere a 9,1% comparativ cu luna septembrie 2018. 

În 2019, principalele țări de origine ale solicitanților de azil au fost Eritrea - 315 de cereri, Afganistan 199, Turcia 186, și Algeria 84 de cereri.

Oficiul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), din ianuarie până la sfârșitul lunii septembrie, prin programul de relocare, a ajutat ca peste 350 de peroane să ajungă în Elveția.

Până la sfârșitul anului, Elveția intenționează să primească circa 800 de persoane în principal din regiunea conflictului sirian, se afirmă în comunicatul de presă preluat de swissinfo.ch.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy