600 de români au donat bani pentru #rezist/ Protestatarul surdo-mut, ajutat de aceștia

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Românii dau dovadă, încă o dată, de solidaritate. Peste 600 de persoane au donat, de la începutul anului, aproape 42 de mii de lei pentru a susține procesele împotriva amenzilor aplicate de Jandarmeria Română protestatarilor #rezist. Acești au protestat în principal împotriva legilor justiției. Informațiile sunt prezentate într-un comunicat Declic.


"Printre amenzile contestate cu ajutorul aceastei sume este și cea aplicată de jandarmi unui bărbat surdo-mut, acuzat că 'a scandat lozinci anti-PSD' ", precizează Declic, potrivit hotnews.ro. Este vorba de protestatarul surdo-mut care era prezent în fața Sălii Palatului, la Congresul Extraordinar al PSD. Jandarmii a catalogat prezența celor nemulțumiți ca fiind o contramanifestație.


"Dacă mi-ar fi spus cineva acum 3 ani, când s-a lansat prima petiție Declic, că am putea reuși să strângem aproape 10.000 de euro pentru a contesta amenzi, ei bine, aș fi fost sceptic. Dar sunt încântat de solidaritatea de care am dat dovadă și sunt conștient de mesajul puternic pe care îl transmitem. Oamenii care au ieșit să la aceste proteste au dreptul legal, garantat de Constituția României, să se exprime liber. Nu protestăm de dragul de a spune ”nu”, ci pentru că dorim să îndreptăm abuzurile făcute în această țară”, a declarat Tudor Brădățan, director executiv Declic.

Declic consideră că "prin amenzile uriașe aplicate de Jandarmerie, se încearcă oprirea protestelor. Dar noi nu cedăm! Cu ajutorul cetățenilor, contribuim la contestarea amenzilor injuste".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel