51 de cadavre ale unor migranţi, recuperate la graniţa Mexic-SUA în ultimul an

Andreea Cosma |
Data publicării:

Institutul Naţional al Imigraţiei (INM) mexican a anunţat miercuri că a recuperat 51 de cadavre ale unor migranţi la graniţa de nord a ţării cu Statele Unite începând din 2019, relatează joi agenţia Xinhua.

Potrivit INM, membrii Beta Group, grupul său operativ, au recuperat cadavrele din zona de deşert şi din fluviul Rio Grande ce separă cele două ţări, cunoscut sub numele de Rio Bravo la sud de frontieră.

"Din păcate, 51 de cadavre de străini au fost recuperate în regiunile Rio Bravo şi de deşert de-a lungul graniţei de nord a ţării între 2019 şi 2020", a precizat INM.

Grupul operativ, fondat în urmă cu 30 de ani, ajută de asemenea migranţii aflaţi în tranzit prin Mexic.

Migranţii se îneacă adesea încercând să traverseze râul pentru a intra în Statele Unite nedetectaţi, dar zona de frontieră de deşert şi terenul muntos pot fi la fel de periculoase, cu temperaturi ce urcă la 50 de grade Celsius în timpul verii, a precizat INM.

Observatorii în domeniul imigraţiei au declarat că numărul deceselor de migranţi a crescut pe măsură ce supravegherea şi securitatea au fost intensificate pentru a preveni traversările ilegale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel