50% reducere la curent pentru locuitorii din Apuseni 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Bihorenii din 15 comune situate în Munţii Apuseni vor beneficia, începând cu 18 septembrie, de reducerea de 50% la plata facturilor de energie electrică, aşa cum prevede OG 27/1996, în urma solicitărilor repetate efectuate de către prefectul Dumitru Ţiplea, a informat vineri Cancelaria Prefectului.

"Am depus toate diligenţele pentru ca legea să fie aplicată în sprijinul familiilor vulnerabile din Bihor. Este de datoria noastră, ca instituţii, să lucrăm în beneficiul cetăţenilor," a declarat prefectul, într-un comunicat.

Într-o informare adresată Instituţiei Prefectului - Judeţul Bihor, Electrica Furnizare S.A. a anunţat că pentru reflectarea în facturi a facilităţilor acordate persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni, au fost necesare optimizări complexe ale sistemului informatic de facturare.

30 000 de bihoreni cu factura la jumătate



Reducerile se vor aplica pentru 29.500 locuri de consum pentru care au fost primite solicitări din partea unităţilor administrativ-teritoriale.

"Electrica Furnizare S.A. a implementat soluţia de facturare cu aplicarea beneficiilor oferite de Ordonanţa Guvernului nr. 27/1996 republicată, începând cu data de 18 septembrie 2023. În cadrul facturilor, clienţii vizaţi pot identifica reducerea de 50% din preţul energiei sub denumirea 'Reducere OG 27/1996 - casnic Apuseni/Delta', în cadrul tabelului care conţine detaliile despre elementele facturate", se menţionează în comunicat.

În judeţul Bihor beneficiază de 50% reducere la plata energiei electrice familiile de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale Nucet, Ştei, Vaşcău, Budureasa, Bulz, Bunteşti, Cărpinet, Câmpani, Criştioru de Jos, Drăgăneşti, Lazuri de Beiuş, Lunca, Pietroasa, Rieni şi Tărcaia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel