40 de migranţi şi două călăuze, prinşi când au încercat să iasă ilegal din România spre Ungaria

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiştii de frontieră din Satu Mare, în cooperare cu poliţiştii, au prins 40 de migranţi din Bangladesh şi Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în final în Italia.

Doi şoferi ai microbuzelor cu care erau transportaţi transfugii, ambii cetăţeni letoni, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru trafic de migranţi, potrivit Poliției de Frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Poliţiei de Frontieră, a avut loc o acţiune comună a IPJ şi a Poliţiei de Frontieră pentru combaterea migraţiei.
 
"Poliţiştii din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Petreşti au identificat în trafic un autovehicul înmatriculat în Slovacia, la volanul căruia se afla un bărbat, de 43 de ani, cetăţean leton. În urma efectuării unui control asupra autovehiculului, poliţiştii au identificat 20 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, toţi cetăţeni din Bangladesh, care nu aveau asupra lor acte de identitate. Drept urmare, şoferul leton, împreună cu grupul format din 20 de cetăţeni din Bangladesh, au fost conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor", transmite Poliţia de Frontieră.

40 de migranţi şi două călăuze, prinşi când au încercat să iasă ilegal din România spre Ungaria

 

 
După numai câteva ore a fost identificat şi un al doilea transport de migranţi.
 
"Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berveni au depistat, pe direcţia localităţii Berveni, alţi 20 de cetăţeni de origine afro-asiatică, îndreptându-se pe jos, spre frontiera cu Ungaria, iar pe sensul de ieşire din Romania, la PTF Urziceni, o autoutilitară înmatriculată în Slovacia, condusă tot de către un cetăţean leton, în vârstă de 42 de ani. În urma investigaţiilor efectuate în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul microbuzului care s-a prezentat în Urziceni a transportat cel de-al doilea grup până în apropierea frontierei cu Ungaria, iar ulterior urma să treacă prin punct pentru a-i aştepta în Ungaria. Şi în această situaţie, atât acesta, cât şi grupul format din 20 de cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 11 şi 47 de ani (10 adulţi şi 10 minori), au fost conduşi la sediul STPF Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor", se mai arată în comunicat.

2. -imagine fara descriere- (migranati-bangladesh-2.jpg)
 
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, dintre migranţi, trei sunt solicitanţi ai statutului de azilant în România, iar restul (în afară de minori) au avize de muncă în ţara noastră. Cu toţii au declarat că intenţionau să ajungă în Italia.
 
În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pentru cei 40 de cetăţeni străini, şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni letoni. Cele două călăuze au fost reţinute pentru 24 de ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel