3 infractori români rescriu cărțile de drept din Danemarca

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Condamnare istorică în cel mai mare caz de sclavagism modern. Românii au torturat și pus la cerșit 71 de persoane.

 

Procesul în dosarul ”Cuibul de viespi” a ajuns la final. 21 de  cetățeni români, 2 danezi și un cetățean sirian erau implicați în cea mai mare rețea de trafic de carne vie din Danemarca. Ei aduseseră la ”produs” 71 de persoane din cele mai sărace provincii din România.

 

Victimele erau puse să comită infracțiuni, erau bătute, amenințate și trimise la cerșit. Acestea trăiau în condiții mizere, nu primeau de mâncare și de multe ori erau nevoite să își caute hrana prin gunoaie. În rechizitoriul procurorilor se mai arată că infractorii ”se foloseau de identitățile persoanelor traficate pentru a obține sume însemnate de bani prin înșelarea autorităților daneze, a unor bănci, instituții de credit și magazine.”

 

Victimele aflau ce trebuiau să facă abia când ajungeau în Danemarca. ”Românii aduși la cerșit în Danemarca, provin din cele mai sărace zone ale României. Călătoreau în căruţe la ei acasă, iar unii dintre ei nu auziseră niciodată despre Internet, nu știau nici măcar ce este un e-mail”, a precizat procurorul Mads Kruse.

 

Capii rețelei erau trei frați din România, doi tineri de 36 și 39 ani și sora lor în vârstă de 27 de ani. Cazul este extrem de rar și a fost catalogat ca o excepție în jurisprudența din Danemarca, deoarece a fost pentru prima dată în istoria justiției daneze când a fost folosită Legea împotriva traficului de ființe umane.

 

Rețeaua a fost destructurată în colaborare cu poliția română în februarie 2015, iar la începutul lunii decembrie au fost pronunțate sentințele în cazul suspecților, aceștia primind între doi și trei ani de închisoare și interdicția pe viața de a mai intra în Danemarca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel