2400 de euro MOMEALĂ, ca să nu se arunce de pe Catedrala din Murcia

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Un român a amenințat că se sinucide, dacă nu primește o sumă importantă. Consulul Onorific al României l-a salvat!

 

Polițiștii spanioli au evacuat de urgență, marți dimineață, Plaza del Cardenal Belluga din Murcia după ce un român s-a urcat pe acoperișul catedralei. El a anunțat că se va sinucide dacă nu va primi banii ce i se cuvin drept despăgubire, după ce a fost victima unui accident. Sute de turiști au urmărit cu sufletul la gură negocierile și au filmat scena.

 

 
Valentin Constantin, în vârstă de 35 de ani, fără ocupație, le-a declarat polițiștilor că anul trecut în regiunea Castellon a fost victima unui accident rutier și ar fi trebuit să primească câteva mii de euro despăgubire, dar nu i-a primit pe toți.


Autoritățile spaniole au mobilizat mai multe echipaje de prim ajutor dar și de pompieri, după ce au aflat că românul ar fi fost diagnosticat în urmă cu mai mulți ani de pierderi de memorie. De asemenea, mai mulți negociatori precum și angajați ai serviciilor sociale au fost trimiși în speranța că vor reuși să îl convingă pe Valentin să coboare.


Deoarece acesta a refuzat insistent să coboare, polițiștii spanioli au cerut unei bănci aflate în apropiere să le pună la dispoziție suma de 2400 de euro, bani ce urmau a fi folosiți, drept momeală, pentru a relua negocierile. De asemenea, autoritățile au apelat și la ajutorul Consulului Onorific al României în Murcia, José David Perez. Acesta i-a lăsat în piață lui Valentin suma de 2400 de euro, spunându-i că banii ar fi fost oferiți de asigurator drept despăgubire.

 
La scurt timp după aceea Valentin a decis să coboare, convins că și-a atins scopul. O dată ajuns în Piață, a fost preluat de polițiști și  transportat la spital pentru a fi examinat de medici.

 

 
Avocatul românului a confirmat presei spaniole că Valentin a fost victima unui accident de circulație în anul 2016. Imediat după aceea, românul a primit 9200 de euro din partea unei firme de asigurări, bani pe care ulterior i-a cheltuit în România. Cu toate acestea Valentin trebuia să mai primească 2400 de euro, bani pe care asiguratorul nu i-ar mai fi achitat. Acesta ar fi fost motivul care l-a determinat pe Valentin să recurgă la acest gest disperat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel