Peste 23.000 de ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în creştere cu 20%

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Peste 23.00 de ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore, în creştere cu 20% față de ziua precedentă.

Un număr de 23.514 cetăţeni ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră, reprezentând o creştere cu 20% faţă de ziua precedentă.

"În data de 27.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 86.179 de persoane, dintre care 23.514 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 20% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.566 cetăţeni ucraineni (creştere de 18%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 10.758 cetăţeni ucraineni (creştere de 30%)", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis luni

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 90.691 de persoane, dintre care 13.785 cetăţeni ucraineni (creştere de 35%).

De la declanşarea crizei din Ucraina, până la data de 28 februarie, ora 11,00, la nivel naţional, au intrat în România aproximativ 74.701 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 40.340 cetăţeni ucraineni.

"În continuare, reiterăm faptul că poliţiştii de frontieră sunt la datorie şi în permanentă legătură cu partenerii instituţionali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României. Rugăm cetăţenii să se informeze doar din surse oficiale", arată sursa citată. 

Centru telefonic pentru informaţii în limba ucraineană, activat la Sighetu Marmaţiei

 

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a operaţionalizat, de luni, un centru telefonic integrat unde poliţişti de frontieră români, vorbitori de limbă ucraineană, vor fi alături de dispecerii care preiau apelurile telefonice, non-stop, la numărul unic de informare al Poliţiei de Frontieră, 021.9590.

"Cetăţenii ucraineni care apelează numărul de telefon (+4) 021.9590 (număr apelabil din orice reţea naţională sau internaţională) pot primi, la orice oră, informaţii utile, în limba ucraineană, privind trecerea frontierei de stat, documentele necesare la intrarea în România, despre paşii de urmat în derularea formalităţilor pentru acordarea azilului sau orice alte detalii care îi pot ajuta pentru a ajunge în siguranţă în România", informează un comunicat al IGPF transmis, luni, AGERPRES.

Acest centru integrat va avea disponibile mai multe linii telefonice şi va funcţiona la sediul ITPF Sighetu Marmaţiei, situat la graniţa cu Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel