20 de milioane de dolari, găsiți în casa ucigașilor românului din Spania 

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. După uciderea unui român de către mafia drofurilor, poliția a descoperit 20 de milioane de dolari ascunși în casa liderilor / Sursa foto Police Cantonale Fribourg /www.fr.ch/
Spania. După uciderea unui român de către mafia drofurilor, poliția a descoperit 20 de milioane de dolari ascunși în casa liderilor / Sursa foto Police Cantonale Fribourg /www.fr.ch/

Au omorât un român nevinovat, iar poliția spaniolă a plecat pe urmele lor. Mare le-a fost surpriza când au descoperit 20 de milioane de dolari ascunși în casa liderilor bandei Miami, cei care sunt vinovați și de moartea românului.

 

Un ofițer al poliției naționale care a investigat banda Miami a declarat în cadrul procesului că, în timpul percheziției vilei a doi dintre presupușii săi lideri, frații Álvaro și Artemio López Tardón, de pe strada Avenida de las Azaleas din Madrid, au descoperit că aceștia ascunseseră 20 de milioane de euro într-o ascunzătoare.

 

Originea investigațiilor

 

Doi șefi ai grupurilor Poliției Naționale care s-au ocupat de anchete au apărut, de asemenea, joi. Acești oficiali ai poliției au declarat că totul a început de la ancheta privind asasinarea, la 12 ianuarie 2009, a românului Catalin Ștefan Craciun.

Acesta era portar al clubului de noapte Heaven din Madrid și a fost ucis pentru o posibilă reglare de conturi între clanurile mafiei din viața de noapte madrilenă.

Astfel, crima a condus în cele din urmă poliția la descoperirea bandei din Miami și a banilor ascunși.

Anchetatorii au precizat că Álvaro Lopez Tardón își desfășura activitatea de trafic de droguri din Miami, unde locuia, iar când a ajuns în Spania își petrecea timpul "risipind bani" și dându-i ordine fratelui său Artemio, care se ocupa de gestionarea structurii de spălare a banilor din Madrid.

 

Descoperirea banilor de pe urma vânzării de droguri

 

În timp ce polițiștii căutau persoanele care ar fi putut ucide românul, au descoperit o altă presupusă lideră, Ana María Cameno, cunoscută sub numele de Regina Coca. Aceasta deținea cel mai mare laborator de cocaină din Europa într-o fermă din Villanueva de Perales (Madrid) și "era o mașinărie" care vindea droguri.

Tribunalul Național a reluat joi procesul celor 81 de persoane acuzate de introducerea în Spania a cel puțin șapte tone și jumătate de cocaină între 2007 și 2011 și de spălare a unor sume uriașe de bani, printre alte infracțiuni.

Dar cum au descoperit banii? Agentul a explicat că o fostă parteneră a lui Álvaro López Tardón, care locuia cu acesta în Miami, din răzbunare pentru relele tratamente suferite, a relatat că cocaina pe care Ana María Cameno o primea în Spania îi era trimisă de el și că acesta avea o sumă mare de bani în casa sa din Madrid.

El și-a amintit că au percheziționat casa fraților López Tardón și nu au găsit nimic până când le-a venit ideea să ridice podeaua și atunci au descoperit banii ascunși în ascunzătoare.


Cei doi sunt la închisoare


Álvaro López Tardón nu se află în boxa acuzaților în acest proces, deoarece el ispășește deja 150 de ani de închisoare în Statele Unite pentru aceste fapte. În ceea ce o privește pe Ana María Cameno, el a subliniat că "era o mașinărie, o muncitoare foarte bună și sensibilă în munca sa, nu ieșea la petreceri și se conforma atunci când cumpăra și vindea drogurile clienților săi".

Descriind măsurile de securitate pe care le lua Cameno, el a subliniat că "putea să aibă până la douăzeci de telefoane în geantă, deoarece folosea câte unul pentru a suna fiecare contact, iar uneori nici nu știa pe care să îl folosească pentru fiecare persoană".

Și a adăugat că au descoperit că au dus aceste lichide la ferma pe care Cameno o închiriase în Villanueva de Perales, despre care a subliniat: "Un laborator de cocaină atât de mare nu a fost văzut niciodată în Europa".

Ana María Cameno este singura acuzată din această audiere care se află în închisoare, întrucât execută o pedeapsă de 16 ani de închisoare care i-a fost impusă de Audiencia Nacional într-un alt proces pentru distribuirea a o sută de kilograme de cocaină, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel