Australia. 2,7 milioane de dolari strânși pentru salvarea urșilor koala pe cale de dispariție, au ajuns să fie folosiți pentru construirea unui rollercoaster

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Australia. 2,7 milioane de dolari strânși pentru salvarea urșilor koala pe cale de dispariție, au ajuns să fie folosiți pentru construirea unui rollercoaster / Foto: Unsplash
Australia. 2,7 milioane de dolari strânși pentru salvarea urșilor koala pe cale de dispariție, au ajuns să fie folosiți pentru construirea unui rollercoaster / Foto: Unsplash

Aproape 3 milioane de dolari din banii contribuabililor care au fost donați către Dreamworld pentru a crea un centru de cercetare care să ajute la creșterea populațiilor de koala au fost de fapt cheltuiți pe un nou rollercoaster.

În 2019, guvernul premierului din Queensland, Annastacia Palaszczuk, a acordat parcului tematic 2,7 milioane de dolari pentru a construi proiectul Future Lab, dar a dezvăluit marți că a fost "mulțumit" că banii au fost direcționați, în schimb, către atracția de 5 milioane de dolari Steel Taipan.

Iubitul marsupial australian a fost clasificat în februarie ca fiind pe cale de dispariție de către guvernul australian, după ce incendiile de tufișuri, seceta, bolile și pierderea habitatului au decimat numărul lor în sălbăticie. 

 

2,7 milioane de dolari pentru salvarea urșilor koala pe cale de dispariție, au ajuns să fie folosiți pentru construirea unui rollercoaster

 

Ministrul turismului Palaszczuk, Stirling Hinchcliffe, a fost nevoit marți seară să recunoască faptul că guvernul a aprobat realocarea fondurilor.

'Având în vedere că proiectul Future Lab a fost suspendat, guvernul din Queensland a aprobat ca finanțarea aprobată anterior pentru instalația de cercetare să fie realocată pentru a sprijini construcția noii atracții', a declarat Hinchcliffe, relatează The Courier Mail.

El a precizat că această schimbare a luat în considerare 'impactul pandemiei' și 'atractivitatea noilor oferte turistice pentru a atrage vizitatorii interni care revin și turiștii internaționali'. Sunt încântat să vă anunț că acolo unde au ajuns (banii) a fost în cea mai nouă atracție, Steel Taipan, care s-a deschis în decembrie 2021'. 

Purtătorul de cuvânt al opoziției pentru inovație, Sam O'Connor, a ripostat întrebând dacă guvernul a urmărit dacă Dreamworld urma să construiască laboratorul sau dacă acesta a fost abandonat.

'Deci, finanțarea laboratorului koala a mers la un rollercoaster?' a spus O'Connor.

 

Banii au fost alocați din fondul guvernamental de 25 de milioane de dolari pentru infrastructura turistică 

 

'Laboratorul viitorului Dreamworld va fi o facilitate de cercetare de clasă mondială și ne va permite să desfășurăm experți pentru a aborda unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă fauna noastră nativă', a anunțat guvernul Palaszczuk în 2019.

'Ne așteptăm ca Future Lab să înceapă construcția la jumătatea anului 2019 și va oferi oportunități deosebite pentru grupurile școlare și vizitatori de a experimenta la fața locului impactul cercetării științifice și importanța conservării animalelor', conform Daily Mail.

Realocarea fondurilor a fost confirmată abia marți, după ce consilierul municipal din Gold Coast, Herman Vorster, i-a scris ministrului adjunct al Turismului, Meaghan Scanlon, solicitând o actualizare a proiectului, întrucât exista un 'interes local intens' pe Gold Coast. 

Locația Dreamworld din Coomera este una dintre zonele de dezvoltare rezidențială cu cea mai rapidă creștere din Queensland și găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari populații de koala din stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel