15 minute de GREVĂ GENERALĂ. Participanții de la protestul de vineri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Români și firme din întreagă țară își vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, pe 15 martie, de la ora 15.00. 

Protestul inedit este inițiativa omului de afaceri Ștefan Mandachi, cel care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, pe care a cheltuit 4.500 de euro și care va fi inaugurat în timpul protestului național de 15 minute.

Numeroase companii și persoane și-au arătat intenția de a protesta alături de el, informează Ziare.com. Evenimentele sunt promovate sub hastagul #șîeu.

Magazinul Himalaya, care comercializează articole de munte, alpinism, trekking, hiking, schi, își exprimă solidaritatea cu antreprenorul român Ștefan Mandachi și anunță că își suspendă activitatea pentru 15 minute.

Deputatul Marius Bodea, vicepreședintele PNL Iași, a anunțat că toți primarii PNL din județ își vor întrerupe și ei activitatea.

Și primarul din Dobrovăț (Iași), Cătălin Martinus, membru PSD, oprește activitatea la instituția pe care o conduce.

Citește și Un primar PSD se alătură protestului ANTI PSD: Pornesc SIRENELE

Un polițist își îndeamnă colegii să se alăture celor care își vor inrerupe activitatea pe Facebook. "ATENȚIE! Fiecare polițist beneficiază, în timpul programului de lucru, de 20 de minute pauză de masă. Ce-ar fi că toți polițiștii din această țara să-și ia pauză de masă vineri, 15 martie, fix la oră 15.00? Nimic ilegal. Doar că astfel ne vom putea manifestă și noi, angajații Ministerului Afacerilor Interne, nemulțumirea generalizată, astfel vom putea fi #alături de un român cu inițiativă”, a transmis Bogdan Bănică, Vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România, pe Facebook.

Restaurantul Casa Terra din Făgăraș, dar și magazinele Infinity GSM, tot de aici, se vor închide vineri pentru 15 minute.

TEDxBucharest îi invită pe cei care se alătura protestului că în cele 15 minute să discute modalități de a ne schimbă comunitatea, de a schimbă idei care pot creă un impact pozitivi asupra societății, în cadrul unei eveniment numit „15 minutes about change".

Televiziunile Music Channel și H!T Music se alătura celorlalți, dar pentru CNA nu îi lasă să își întrerupă emisia, vor difuză doar clipuri în care sunt prezentate autostrăzi din alte țări și nu vor difuza publicitate, arată 1music.ro.

Și-au mai anunțat intenția de a protestă CAR Flexicredit și Bitcoin România.ro.

Raluca Feher, unul dintre publicitarii români de marca, face apel la colegii din publicitate să nu lucreze cu PSD, ALDE, Pro România, PRU și PRM.

Inițiativa Prelungirea Ghencea propune celor care doresc să se adune pe 15 martie în fața magazinului Lidl de lângă Ansamblul Primăvara (Prel. Ghencea 98, sector 6) și să protesteze 15 minute.

Saloanele de masaj erotic Attraction Club Massage se alătura protestului.

Conducerea Have a cigar a anunțat că pe 15 martie la ora 15:00 barul lor este închis, dar în semn de protest vor deschide pub-ul cu o oră mai târziu, adică la ora 18:00.

Uniunea Studenților din România (USR) și Forumul Tinerilor din România se alătura inițiativei #șîeu. Aceștia au de gând să facă în Piață Universității o autostradă umană.

Lista protestarilor se mărește cu: Cofetăria Alice; producătorii vinului Zâz; patiseria Pain Plaisir și Gri Com, firma care oferă servicii vulcanizare și spălătorie autoturisme și camioane, vânzări anvelope.

Primarul PNL al comunei Bălești, Mădălin Ungureanu, continuă lista edililor care vor protesta.

Provocarea a fost acceptată și de primarul PNL al comunei Rosia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Citește și 15 minute de GREVĂ generală. Mai mulți primari din România se alătură PROTESTULUI

Marcel Romanescu, primarul PNL al orașului Târgu-Jiu, a scris pe Facebook că și el va opri activitatea primariei sale.

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a declarat că și el va întrerupe activitatea la primărie pentru 15 minute.

Și cei de la ONG-ul Funky Citizens se alătură demersului și vor întrerupe activitatea pe 15 martie.

Și firma Laitek Medical Software a transmis că se alătura protestului.

După primarul social democrat, iată că și unul de la ALDE se alătura protestului. Astfel, primarul ALDE al orașului Rovinari, județul Gorj, Robert Filip, a anunțat că va opri activitatea pe 15 martie.

Și JYSK România se alătura campaniei care sprijină construcția de autostrăzi. Astfel, pe 15 martie, de la ora 15.00, timp de 15 minute, cei peste 800 de angajați din cele 73 de magazine din țară, departamentul de Customer Service și sediul central din București vor protesta.

HOSPICE Casa Speranței este primul ONG care se alătură demersului lui Mandachi.

Președintele Federației Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anunțat că susține demersul și, personal, va opri activitatea pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15.00, așa cum propune protestul.

Mandachi i-a provocat pe Ion Țiriac, Gigi Becali și Viorel Cataramă să se alăture protestului său. Singurul care a răspuns, până acum, este Viorel Cataramă, care, la rândul său, a lansat provocări către alți oameni de afaceri. Acesta a transmis că 1.000 de angajați de-ai săi își vor suspendă activitatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel