13 morţi şi peste o mie de familii sinistrate după ploi torenţiale, în Bolivia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ploile torenţiale care au afectat mare parte din Bolivia au făcut 13 morţi şi au determinat sinistrarea a o mie de familii, conform datelor oficiale date publicităţii duminică, informează AFP.

"Sunt peste 1.000 de familii afectate şi 13 persoane decedate", a declarat pe posturile publice de radio şi televiziune ministrul adjunct al apărării civile Juan Carlos Calvimontes.

Calvimontes a indicat că situaţia din departamentul Santa Cruz este "foarte critică" din cauza revărsării râurilor Ichilo, Grande şi Piraa, ale căror ape au inundat zone locuite şi terenuri agricole folosite pentru culturi de cereale şi oleaginoase.

În municipiul San Julian, 32 de persoane care nu pot fi contactate trebuie evacuate în următoarele ore pe calea aerului, a adăugat Calvimontes.

Serviciile meteorologice au emis o avertizare de ploi torenţiale în departamentele Potosa, Chuquisaca şi Tarija din sudul ţării.

În imaginile difuzate de televiziunea publică au putut fi văzute râuri umflate şi în La Paz şi Cochabamba, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel