Rareș Bogdan: Situația este dramatică

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan reacționează la anunțul Institutului Național de Statistică.

Deficitul balanţei comerciale a fost de peste 5 miliarde euro, în primele patru luni din acest an, mai mare cu 1,298 miliarde euro decât cel înregistrat în perioada similară din 2018.

"Situația este dramatică. Fostul șef al PSD, de care actualii șefi și clanuri ale stângii nu s-au dezis, deci îi validează în continuare discursul și preocupările, pretindeau că Iohannis și PNL vor să acopere sunetul creșterii economice. De asemenea, că „viitorul arată bine”. Timp de 2 ani și jumătate, Guvernul toxic a avut o singură preocupare: să-și cumpere liniștea, pentru ca populația să nu sancționeze tentativele criminale de a transforma justiția în balsam pentru infractori. Ce au făcut pentru producătorii autohtoni? NIMIC! România cade cu fiecare secundă.", scrie Rareș Bogdan pe Facebook.

Deficitul comercial a fost în creștere cu 34,7%, la 4 luni. Exporturile au însumat 23,066 miliarde euro, iar importurile – 28,1 miliarde euro.

În perioada ianuarie-aprilie 2019, exporturile au crescut cu 3,8%, iar importurile cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2018. Ponderi importante în structura exporturilor şi importurilor sunt deţinute de grupele de produse: maşini şi echipamente de transport (48,0% la export şi 36,9% la import) şi alte produse manufacturate) (32,0% la export şi respectiv 30,3% la import).

Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri a fost de 17,907 miliarde euro la expedieri şi de 21,131 miliarde euro la introduceri, reprezentând 77,6% din total exporturi şi 75,2% din total importuri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel