Elveția ia în calcul închisoarea pentru oricine încălzește camerele la peste 19 grade Celsius, dacă țara este forțată să raționalizeze gazul

Alexandra Curtache |
Data publicării:
UE se pregătește pentru întreruperea completă a gazului rusesc. Anunț făcut de Ursula von der Leyen / Foto: Unsplash
UE se pregătește pentru întreruperea completă a gazului rusesc. Anunț făcut de Ursula von der Leyen / Foto: Unsplash

Elveția ia în considerare încarcerarea tuturor celor care își încălzesc camerele la peste 19 grade Celsius pentru o perioadă de până la trei ani, dacă țara este forțată să raționalizeze gazul din cauza războiului din Ucraina. De asemenea, țara ar putea da amenzi celor care încalcă noile reglementări.

Vorbind pentru Blick, Markus Sporndli, care este purtător de cuvânt al Departamentului Federal de Finanțe, a explicat că tariful pentru amenzile zilnice ar putea începe de la 30 de franci elvețieni (26 de lire sterline).

El a adăugat că amenda maximă ar putea fi de până la 3.000 de franci elvețieni (2.667 de lire sterline). 

 

Companiile care își depășesc în mod deliberat cotele de gaze ar putea fi pedepsite

 

În plus, conform măsurilor potențiale, temperaturile din clădirile încălzite cu gaz nu pot fi mai mari de 19 grade Celsius, iar apa poate fi încălzită până la 60 grade Celsius.

Blick a mai relatat că încălzitoarele radiante nu vor fi permise, iar saunele și piscinele vor trebui să rămână reci. 

Măsurile sunt prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economiei naționale, la care face referire Departamentul Federal pentru Afaceri Economice (EAER) într-un document oficial. 

S-a prevăzut că noile măsuri vor provoca contestații și litigii, lăsând instanțele ocupate și guvernul confruntându-se cu o nouă "zonă gri", potrivit raportului.  

Vezi și: Klaus Iohannis: „Ultima ordonanţă în energie îi protejează pe români”

 

Cantoanele elvețiene au termen până la 22 septembrie pentru a transmite orice preocupări sau propuneri

 

Consilierul guvernamental, Fredy Fassler, ofițerul superior de poliție, a declarat în raport că "să ordoneze doar măsuri care pot fi puse în aplicare și, mai ales, controlate".  

De asemenea, a mai adăugat că noile măsuri ar trebui să fie puse în aplicare cu un 'simț al proporțiilor', subliniind că nu crede că poliția ar trebui să meargă din ușă în ușă. 

Fassler a folosit pandemia COVID-19 ca exemplu, afirmând, potrivit raportului, că a existat o 'cultură a denunțului', conform Daily Mail.

Sentimentul său a fost împărtășit de ministrul economiei al UDC, Guy Parmelin, care miercurea trecută a declarat: 'Nu suntem un stat polițienesc', referindu-se la măsuri, afirmând că el crede că poliția poate face controale punctuale pentru a se asigura că oamenii le respectă.

Fassler a recomandat că ar putea fi mai favorabil să se discute acordarea de amenzi administrative oamenilor în loc să se cheltuiască pentru proceduri penale costisitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel