Viorica Dăncilă nu îl slăbește pe Klaus Iohannis cu DEZBATEREA: „Fac EU lumină. Iată SUBIECTELE de DUMINICĂ“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis. Conferință la PSD. Dăcnilă îl invită pe Iohannis, DUMINICĂ, la TVR1, la o dezbatere 1 la 1 și îi dă chiar și subiectele de dezbatere.

Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis! Fostul premier susține o declarație de presă miercuri, 13 noiembrie 2019, de la ora 20:00, la sediul central al Partidului Social Democrat, din Șoseaua Kiseleff nr. 10.

VIORICA DĂNCILĂ:

„Singura lui realizare este că a dat jos un guvern legitim ales prin vot.

Vedem cum de zile bune acest președinte negociează cu noi penrtu definiția democrației

Fac eu lumina. 

Vorbim azi de 2 candidaţi care au intrat într-o competiţie pentru preşedinţia. Vorbim de actualul şef de stat şi fostul prim-ministru al României. Pentru o ţară întreagă e normal să existe o dezbatere directă, o confruntare între cei care vin şi cer votul românilor.

În 2014 Iohannis ne spunea că o dezbatere între contracandidaţii din turul 2 e absolut necesară. Acum ne spune în faţă că românii nu mai merită o astfel de dezbatere.

Asta e democraţia lui Iohannis. Preşedintele le-a mulţumit doar celor care l-au votat pe dumnealui ignorându-i pe ceilalţi care au mers la vot. Dacă nu votează PNL şi Iohannis, românii nu contează. Îşi arogă meritele pentru buna desfăşurare a alegerilor din diaspora deşi acestea sunt meritele Guvernului Dăncilă.

(...)

Acum vrea şi dezbaterea sa. Eu îmi doresc să vină la o dezbatere în faţa tuturor românilor, nu să ţină un monolog în faţa apropiaţilor săi. Chiar în această duminică. Am primit de la TVR o invitaţie. Şi pentru că şi-a făcut public programul de campanie, ştim că duminică nu are prevăzute evenimente. Îl invit duminică la televiziunea naţională. 

 Îi dau de pe acum subiectele să aibă suficient timp să pregătească răspunsurile. 

Subiectele de duminică:

- aţi promis că veţi renunţa la imunitate. De ce i-aţi minţit pe români; cum v-aţi făcut datoria de preşedinte dacă în timpul mandatului aţi stat mai mult în vacanţă?; 

- credeţi că meritaţi votul românilor pentru al doilea mandat la care vă dă dreptul tocmai Constituţia, după ce aţi sfidat-o?

- e normal să nu vă respectaţi în 5 ani angajamentele şi să veniţi acum să cereţi un al doilea mandat?

- credeţi că e normal să vorbiţi despre justiţie în timp ce dvs aveţi o problemă de corupţie cât casa?

- în primele zile de la instalare, Guvernul PNL a anunţat că renunţă la subvenţii, că vrea să introducă noi taxe iar bugetarii să muncească până la miezul nopţii. Acesta este Guvernul normal pe care vi-l doriţi?

- de ce aţi luat în derâdere pactul naţional?

poate ne spuneţi adevăratul motiv al refuzului de a participa la dezbatere. Există peste 9 milioane de motive pentru a participa la o dezbatere, pentru că sunt peste 9 milioane de români care au participat la primul tur al alegerilor.

- de ce nu aţi acordat nici măcar un interviu în această campanie şi de ce nu aţi participat în aceşti cinci ani la nicio emisiune televizată?

- chiar nu vă îngrijorează absenţa dumneavostră din costumul de preşedinte pe care îl purtaţi?

 

Îi rog pe români să îmi transmită şi alte întrebări pe care să i le adresez domnului Iohannis la dezbaterea de duminică la care sper să participe. Ghinion, domnule Iohannis, românii văd această utilitate.

 Vreau să am o dezbatere cu domnul Iohannis în faţa tuturor românilor şi care să fie la televiziunea publică tocmai pentru a fi urmărită de către toată lumea, inclusiv de românii din DIASPORA.

Preşedintele a împărţit această ţară: PNL, Guvernul meu, românii mei din PNL. Eu vreau să îi am alături de mine pe toţi cei care cred că România merită un preşedinte al tuturor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel