Schimbați des zborurile? Iată cum să evitați să plătiți taxe foarte mari, de la evitarea categoriilor de tarife reduse până la efectuarea de modificări online

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu toții am fost tentați de un bilet de avion la preț avantajos, dar ceea ce pare a fi o afacere bună ar putea ajunge să vă coste sute de dolari în taxe de penalizare dacă doriți să vă schimbați planurile.

Dacă flexibilitatea este importantă, evitați categoriile de tarife reduse, cum ar fi "Economy Light" de la Virgin Atlantic sau "Basic Economy" de la American Airlines, deoarece acestea sunt însoțite de cele mai mari taxe.

Regulile specifice biletului dumneavoastră ar trebui să fie întotdeauna disponibile înainte de a face rezervarea. 

Dacă aveți îndoieli, întrebați agentul de turism sau căutați online "condițiile de transport" ale transportatorului dumneavoastră.

Dacă ați rezervat direct cu compania aeriană, este aproape întotdeauna mai ieftin să faceți modificări online. 

 

Iată cum să evitați să plătiți taxe foarte mari la avion

 

British Airways va percepe, de obicei, 30 de lire sterline pe bilet pentru modificările efectuate prin intermediul centrului lor de apeluri și 40 de lire sterline la un birou de bilete din aeroport. 

Această sumă se adaugă la orice alte penalități, care pot ajunge la sute de lire sterline odată ce se adaugă taxele de modificare și diferența de tarif.

Pentru a face modificări online, căutați secțiunea "Manage my booking" (Gestionați-mi rezervarea) de pe site.

Nu uitați că mulți transportatori cu buget redus oferă, de asemenea, opțiuni de bilete mai flexibile. 

 

Reduceri și oferte pentru biletele de avion

 

De exemplu, tariful "Flexi" de la easyJet permite schimbarea gratuită a zborului cu o zi înainte sau după plecarea inițială, cu posibilitatea de a schimba ruta la un tarif redus. 

Chiar și Ryanair are o opțiune mai prietenoasă pentru pasageri. Biletul său "Flexi Plus" nu percepe taxe de schimbare, fiind necesară doar o diferență de tarif. 

Ambele opțiuni costă mai mult la început, dar v-ar putea economisi sute de euro dacă este posibil să vă schimbați planurile, conform Daily Mail.

 

Zbor întârziat, anulat sau ți-a fost refuzată îmbarcarea? Calculează aici câți bani trebuie să primești

 

Dacă ți-a fost anulat zborul, a întârziat avionul sau pur și simplu ți-a fost refuzată îmbarcarea pe motiv de "overbooking", poți calcula singur suma de bani pe care trebui să o primești din partea companiei aeriene. Centrul European al Consumatorilor din România pune la dispoziție un calculator al compensațiilor.

Cererea mondială în sectorul transportului aerian a crescut 76,2% în iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, impulsionată de ridicarea în mare parte a măsurilor sanitare impuse de pandemie, însă nu a revenit la cifrele de dinainte de criză, a anunţat, recent, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), citată de agenţia EFE. Astfel, traficul aerian în iunie a fost la un nivel de 70,8% din cel anterior pandemiei, conform ultimului raport lunar al organizaţiei, care grupează o mare parte din companiile aeriene.

 

Oricine trece printr-o experiență de acest fel are dreptul la compensații

 

Totuși, revenirea zborurilor s-a produs prea rapid, iar aeroporturile şi companiile aeriene fac faţă cu greu creşterii numărului de călători. Acest lucru se traduce prin zboruri anulate, întârziate sau deja celebrul overbooking, o strategie prin care o companie aeriană vinde mai multe bilete decât locuri în respectivul avion. Disperați de haosul din aeroporturi, românii aleg de multe ori să plece în vacanță cu mașina. 

"Dacă discutăm, de exemplu, de zborurile anulate compensaţiile variază între 250 şi 600 de euro, asta în funcţie de distanţa pe care noi urma să o parcurgem. În cazul în care discutăm de o anulare de zbor, pe lângă partea de compensaţii, avem şi dreptul de a primi asistenţă pe aeroport, de cazare în cazul în care întârzierea este mult mai mare şi trebuie să petrecem o noapte", a spus Irina Chiriţoiu, directorul Centrului European al Consumatorilor din România.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel