Tăriceanu, ATAC FURIBUND la Kovesi: "Mediocritate, slugărnicie, duplicitate. Este o LECŢIE în sensul PROST"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Călin Popescu Tăriceanu a revenit cu un atac extrem de dur atât la adresa Laurei Codruţa Kovesi, cât şi a instituţiilor europene, pe care le acuză de dublu standard. Despre fosta şefă a DNA, Tăriceanu susţine că este "o persoană caracterizată de mediocirtate, slugărnicie şi duplicitate".

"Doamna Kovesi îmi pare o persoană care este caracterizată de mediocritate profesională, slugărnicie, duplicitate şi o persoană care a favorizat acţiunea forţelor oculte asupra justiţiei", a spus Tăriceanu, la Digi24.

Şeful ALDE a continuat apoi să spună că asupra imaginii lui Kovesi planează două decizii nefavorabile de la Curtea Constituţională.

"Este sancţionată cu două decizii ale CCR. Una pentru încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat. A doua că nu a vrut să se prezinte la audierile din faţa Parlamentului. CCR a sancţionat acţiunea ei, nu persoana".

 

Tăriceanu: "Este o lecţie în sensul prost"

 

Tăriceanu a catalogat numirea fostei şefe a DNA la conducerea Parchetului European drept "o lecţie" şi acuză instituţiile europene de dublu standard.

"Este o lectie care ni se dă, în sensul prost în care înţelege UE să facă lucrurile. (...) Acum ce vedem? că de fapt nu cotnează CV-ul, ci jocul politic. Nouă ni se spune să nu facem interferenţă în justiţie. Primim demonstraţia dublului standard care se aplică.

Nu sunt încântat de această situaţie. Suntem priviţi ca înghiţind aceste duble măsuri. Ambasadorii pe ce criterii credeţi că au votat? Ei primesc o comandă politică din partea ţării lor, care e politică.

Nouă ni se dau lecţii să punem numai după criterii profesionale şi noi, la nivelul ăsta, nu avem treabă cu criteriile profesionale", a mai spus Tăriceanu, la Digi24.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel