Spania. Un român, creierul unei grupării infracționale. A obligat o conațională să i se alăture: „Îți vom viola și ucide copiii”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Un român, creierul unei grupării infracționale, a obligat o conațională să i se alăture Îți vom viola și ucide copii
Spania. Un român, creierul unei grupării infracționale, a obligat o conațională să i se alăture Îți vom viola și ucide copii

Secția a II-a a Tribunalului Provincial al Insulelor Baleare a citat, săptămâna trecută, un bărbat de naționalitate română, drept presupusul promotor al unei organizații criminale dedicată jefuirii turiștilor pe plaja din Palma în timpul verii.

Procurorul cere șapte ani de închisoare pentru presupusul lider al organizației, care jefuia turiștii din Playa de Palma. Mai exact, procurorii cer cinci ani de închisoare pentru conducerea structurii infracționale și încă doi ani și jumătate de închisoare, pentru că a amenințat și forțat o femeie să facă parte din grupare.

În total, în această speță, au fost urmărite penal 12 persoane, toate de naționalitate română, pentru care Parchetul a cerut pedepse care se ridica la 43 de ani și jumătate de închisoare, inclusiv inculpatul, citat miercuri, care este cercetat într-un dosar de furt, scrie 20minutos.es.

Evenimentele datează din vara anului 2013. Parchetul susține că inculpatul, alături de alte două persoane, i-a recrutat pe restul membrilor pentru a comite furturi pe plaja din Palma. Aici, zeci de turiști erau jefuiți în plin sezon. Românul și un alt lider al grupului au fost localizați în vecinătatea Paseo Maritimo, unde controlau acțiunile subordonaților.

Spania. Trei romani au atacat și jefuit un grup de turiști în Paya de Palma. Hoții au sustras un ceas și un telefon mobil

În plus, Parchetul susține că trei membrii ai grupării au cunoscut o româncă la Barcelona, ​​pe care au convins-o să se mute la Palma, spunându-i că i-au găsit un loc de muncă într-un bar. Cu toate acestea, când a ajuns în Mallorca, românca a fost forțată să participe la jafuri, sub amenințări.

Aceștia ar fi avertizat-o pe româncă că, dacă nu face tot ce i se va spune, o vor ucide pe ea și pe familia ei. Mai mult, au speriat-o pe femeie, anunțând-o că știu unde sunt rudele ei în România și că îi vor viola și ucide copiii.

 

Anchetă de amploare: Hoţii de buzunare din Mallorca deţin peste 100 de proprietăţi în România

 

O organizație de hoţi de buzunare din România, care este activă și în Mallorca, deține în jur de 100 de proprietăți în țara de origine, inclusiv apartamente și terenuri. Acesta este unul dintre rezultatele anchetei efectuate de poliția statului balcanic, scrie mallorcamagazin.com

Banda este acuzată de 350 de acte de furt numai pe insulă. Ar fi comis furturi cu un prejudiciu total de aproape 12 milioane de euro.

Organizația a fost destructurată în august anul trecut, după doi ani de muncă de investigație. Specialitatea grupării a fost furtul din buzunare, în special în zonele turistice precum Playa de Palma. Infractorii și-au însușit în principal obiecte care erau foarte solicitate în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel