Rusia declară că 500.000 de tone de petrol rusesc au fost livrate în Polonia în luna ianuarie

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia a continuat să cumpere petrol rusesc din conducta Druzhba în ianuarie, în timp ce Germania a refuzat să accepte petrol rusesc în această lună, a declarat pentru TASS reprezentantul oficial al Transneft, Igor Dyomin.

Potrivit Rusiei, compania a transportat 500.000 de tone de petrol în Polonia în ianuarie prin conducta Druzhba. "Astăzi, în prima jumătate a zilei, am îndeplinit programul de pompare a 500.000 de transporturi de petrol către Polonia", a spus el, adăugând că Germania nu a mai acceptat petrol rusesc de la începutul anului 2023.

 

Polonia continuă să cumpere petrol rusesc

 

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat într-un interviu acordat TASS la sfârșitul lunii decembrie 2022 că Germania și Polonia au solicitat să primească petrol prin intermediul conductei Druzhba. "Chiar și Germania și Polonia, care au anunțat că vor renunța la petrolul rusesc, au depus cereri de pompare pentru 2023", a spus el. El a mai adăugat că aceste țări nu precizează în cererile lor ce petrol intenționează să primească, petrol rusesc sau kazah.

Anterior, șeful operatorului rus de conducte petroliere Transneft, Nikolay Tokarev, a declarat la postul de televiziune Rossiya-24 că societatea a primit cereri din partea Poloniei și Germaniei pentru a pompa petrol pentru decembrie și primul trimestru al anului viitor, în ciuda rapoartelor privind lipsa de disponibilitate a acestora de a continua livrările.

Ca răspuns la declarația lui Tokarev, Ministerul german al Afacerilor Economice și Protecției Climei a anunțat că rafinăriile din Schwedt și Leuna nu vor mai comanda petrol din Rusia anul viitor, dar au fost depuse cereri pentru pomparea de petrol din Kazahstan.

 

Transneft este gata să transporte petrol kazah către Germania în februarie

 

La rândul său, Transneft a declarat pentru TASS că Kazahstanul nu a cerut Transneft să pompeze petrolul său în Germania și doar Ministerul rus al Energiei este autorizat să ia o decizie privind tranzitul.

De asemenea, Dyomin a declarat pentru TASS că Transneft este gata să înceapă să transporte 20.000 de tone de petrol kazah prin Druzhba către Germania în februarie - a fost încheiat un acord cu Kazahstanul.

"Avem totul pregătit pentru a tranzita aceste 20.000 de tone de petrol din Kazahstan prin Rusia, Belarus, Polonia către Germania de-a lungul ramurii nordice a Druzhba. A fost semnat un acord, au fost pregătite instrucțiunile de traseu și chiar au fost efectuate plățile de tranzit necesare", a declarat el.

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat anterior că Rusia este pregătită să sprijine cererea Kazahstanului de tranzit al petrolului său către Germania prin oleoductul Druzhba, conform Tass.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel