Românii din DIASPORA, solicitare de URGENȚĂ pentru Klaus Iohannis - „Nu desființați Ministerul românilor de pretutindeni“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Românii din diaspora cer președintelui Iohannis ca Ministerul românilor de pretutindeni să fie păstrat și în actuala formulă de guvernare, în mandatul premierului Orban.

Tudorița Iatan, o româncă stabilită în Spania, este revoltată că Ministerul Românilor de Pretutindeni nu se mai regăsește pe lista cabinetului Orban. Acesta ar urma să fie desființat, potrivit noii conturări a cabinetului Orban. Femeia a intrat în direct la România Tv și a solicitat public președintelui Iohannis, în numele românilor din diaspora, menținerea acestui portofoliu și în actualul guvern.

„Trebuie făcut ceva pentru noi, cei din diaspora. Suntem milioane de oameni plecați din România și este strigător la cer să nu avem un departament care să ne repezinte. Știți cât m-am luptat prin diferite memorii să avem un consilier în Ambasada României de la Madrid pe probleme de muncă. Sunt foarte multe accidente de muncă!

Domnul Iohannis vrea voturi de la Diaspora, dar să ne spună timp de cinci ani ce a făcut pentru diaspora. Oamenii din diaspora sunt ușor de mințit, iar când vine vreo personalitate, fug repede la poze. Domnilor, noi nu mâncăm poze, nu trăim cu poze, ci cu proiectele pe care le faceți pentru românii din diaspora. Avem nevoie de fapte, nu de vorbe“, a afirmat femeia, într-o intervenție telefonică la Romania Tv.

Anul trecut, Tudorița Iatan, sau Dorina cum îi mai spun apropiații, a organizat un miting de protest în fața Ambasadei României din Madrid, împotriva celor șase parlamentari români de Diaspora. Femeia a recurs la acest gest după ce, spunea ea, parlamentarii din diaspora nu i-au întins o mână de ajutor pentru ea și fiul său grav bolnav. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel