Procurorul Mircea Negulescu, eliberat din funcție de președintele Klaus Iohannis

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu, zis şi "portocală", în urma sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Mircea Negulescu, în prezent suspendat din funcţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina - ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură", a comunicat Adminsitrația Prezidenţială.

Citește și: Fostul procuror Negulescu: Tudorel Toader a intrat într-un joc al manipulării

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în 8 aprilie excluderea lui Negulescu din magistratură, pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare.

Mircea Negulescu, zis „Portocală” și procurorul Lucian Onea sunt acuzați de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) că ar fi constituit un grup infracțional organizat în care ar fi fost implicați mai mulți procurori și polițiști de la DNA Ploiești și ar fi fabricat dosare penale unor politicieni, printre care și fostul deputat PSD Vlad Cosma.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel