Oficial. Izolarea şi carantinarea se SUSPENDĂ temporar pentru toţi românii care revin în ţară. DOCUMENT

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Este oficial! Se suspendă temporar izolarea și carantinarea. Documentul semnat chiar de secretarul de stat Raed Arafat a fost trimis tuturor autorităţilor competente din ţară.

"Având în vedere publicarea deciziei Curții Constituționale a României nr. 458 din 25.06.2020, în Monitorul Oficial, partea 1, nr. 591 din 02.07.2020 prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 25 alin(2), teza 2 din Legea nr 95/2005 privind reforma în domeniul sănătății și ale art 8 alin (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr 11/2929 privind stocurile de urgență medicală precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției", potrivit documentului.

Citeşte şi: Exclusiv. "Fără carantină/izolare pentru românii care revin în țară". Senatorul Badea: "Oamenii se vor întoarce fără probleme"

"Se precizează că, toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu / carantină trebuie informate că, în situația în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2, riscă să intre sub incidența legii conform art.352 din Noul Cod Penal (Infracțiuni contra sănătății publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) și să sufere consecințele săvârșirii acestei fapte".

DOCUMENTUL COMPLET, AICI:

1. -imagine fara descriere- (suspendare_carantina_izolare_document_1.png)

2. -imagine fara descriere- (suspendare_carantina_izolare_document_2.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel