Oamenii de afaceri din Italia, încurajaţi să investească în România. Webinar, organizat de Ministerul Economiei

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ambasada_romaniei_italia_webienar
ambasada_romaniei_italia_webienar

Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA), prin Invest România, cu sprijinul Ambasadei României în Italia, prin Biroul pentru Promovare Economică și Comercială, a organizat, la 30 septembrie 2020, un webinar pe tema ”România – o alegere strategică”.

Inițiativa a avut ca scop prezentarea oportunităților de investiții în România și identificarea unor noi modalități de cooperare economică și sectorială, reunind reprezentanți instituționali din România și ai mediului de afaceri italian. Nivelul excelent al relațiilor economico-comerciale dintre România și Italia și interesul puternic al companiilor italiene în oportunitățile de investiții în țara noastră au fost subliniate în deschiderea evenimentului de către secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Emil-Răzvan Pîrjol și de către ambasadorul României la Roma, George Gabriel Bologan, care a menționat, totodată, raporturile umane și sociale care leagă cele două țări.

În acest context, șeful misiunii diplomatice a prezentat avantajele oferite de România investitorilor străini, interesați în mod deosebit de oportunitățile de internaționalizare, arătând că țara noastră rămâne un partener solid și de încredere pentru companiile italiene.

 

40 de companii mari și IMM-uri din diferite domenii, la webinar

 

Agenda evenimentului a inclus o prezentare a avantajelor competitive și a ofertei de afaceri în România, susținută de reprezentantul Direcției Generală Investiții Străine din MEEMA, precum și discuții tematice despre ajutoarele de stat și oportunitățile din domeniul energetic și agricol. În încheiere, președintele Confindustria România, Giulio Bertola, a salutat această inițiativă și a invitat companiile italiene interesate să investească în piața română cu încredere. Discuțiile au fost moderate de directorul general adjunct Invest Romania, Cristian Ilie.

La webinar au participat peste 40 de companii mari și IMM-uri din diferite domenii: industrie, transporturi, construcții, energie, aeronautică, IT și IA, turism, agricultură și bănci. Știați că Italia este unul dintre principalii parteneri economici ai României, atât prin prisma schimburilor comerciale, cât şi prin cea a investițiilor efectuate. În prezent, Italia este al doilea partener comercial și al cincilea partener investițional al României. În România sunt active 23.200 de societăți românești cu capital italian, cu un capital total investit de 2,88 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel