O atletă din Belarus a cerut azil în Polonia. Sportiva este decisă să nu se întoarcă la Minsk

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
O atletă din Blarus a cerut azil în Polonia. Sportiva este decisă să nu se întoarcă la Minsk
O atletă din Blarus a cerut azil în Polonia. Sportiva este decisă să nu se întoarcă la Minsk

Atleta de 24 de ani Krystsina Tsimanouskaya a anunțat, într-un mesaj video, că este la un pas de a fi urcată în forță într-un avion cu destinația Minsk, după ce a avut curajul să își critice în mod public antrenorii. Autoritățile i-au acordat sportivei asistența necesară, în timp ce antrenorul echipei bieloruse de atletism s-a grăbit sã își acuze elevă de comportament deviant.

Cazul atletei bieloruse reaprinde controversele privind regimul autoritar din Belarus. Povestea sportivei a stârnit reacții în mai multe cancelarii din lume, iar aceasta a cerut azil în Polonia, fiind decisă să nu se mai întoarcă la Minsk. 

"I-am oferit o vizã umanitarã și ea a aplicat imediat pentru aceasta. În acest moment se aflã la ambasada Poloniei de la Tokyo", a declarat Marcin Przydacz, ministrul adjunct de externe al Poloniei.

Atleta care a criticat regimul și oficialii sportivi, „luată pe sus” în toiul J.O. de la Tokyo și dusă la aeroport: „Este vorba despre o răpire“

Cazul sportivei din Belarus a făcut înconjurul lumii și mai multe cancelarii au protestat energic față de regimul de la Minsk. Germania a cerut că Belarus să respecte libertățile cetățenilor săi, iar Franța a anunțat că este o onoare să acorde azil atletei bieloruse. Regimul de la Minsk, condus cu o mână forte de Alexander Lukashenko este ținta mai multor sancțiuni economice decise de Bruxelles după represiunea mișcării de contestare a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, câștigate prin fraudă de Lukașenko.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel