Norvegia măreşte lista zonelor de risc. Carantină OBLIGATORIE pentru călătorii care vin din aceste state. Care este situaţia României

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură NRK
Sursa foto: captură NRK

Din cauza intensificării epidemiei de coronavirus, Norvegia a adăugat noi ţări pe lista celor pentru care este obligatorie carantina la sosirea pe teritoriul norvegian, a anunţat miercuri guvernul de la Oslo. Şefa executivului, Erna Solberg, le-a recomandat încă o dată concetăţenilor săi să evite călătoriile în afara ţării, transmite Reuters.

De sâmbătă, toţi călătorii veniţi din Polonia, Malta, Islanda, Cipru, Olanda, Insulele Feroe şi unele regiuni din Danemarca şi Suedia vor fi ţinuţi în carantină timp de 10 zile. Măsura li se aplica deja celor sosiţi din Spania, Franţa, Elveţia şi alte ţări.

Conform site-ului de internet al Institutului Norvegian de Sănătate Publică (NIPH), şi România este considerată zonă 'roşie', pentru care este obligatorie carantina.

'Facem asta acum pentru ca toată lumea să îşi poată trăi cât mai curând viaţa în cea mai mare libertate', a explicat Solberg într-o conferinţă de presă. 'Toate călătoriile în străinătate sunt asociate cu un risc de infectare', a adăugat ea.

În Norvegia au fost diagnosticate săptămâna trecută 357 de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare bilanţ din aprilie până acum, însă mult sub recordul săptămânal de 1733 de cazuri înregistrat la sfârşitul lui martie, arată datele NIPH.

Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din Spaţiul Schengen. În faza iniţială a epidemiei de coronavirus, restricţiile de deplasare impuse de autorităţile norvegiene au fost printre cele mai drastice din Europa, dar din iunie au fost relaxate treptat. Autorităţile norvegiene au suspendat săptămâna trecută planul de redeschidere în continuare a societăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel