Șofer român, 27 de ani de închisoare pentru uciderea celor 39 de vietnamezi din „camionul morții“ din Essex

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru bărbaţi, printre care şi un român, au fost condamnaţi vineri, la Londra, la pedepse între 13 şi 27 de ani de închisoare pentru moartea a 39 de migranţi vietnamezi găsiţi în remorca unui camion în Anglia, în 2019, relatează AFP şi dpa.

 

 

 

 

Principalii inculpaţi, Ronan Hughes, un transportator rutier nord-irlandez de 41 de ani, şi Gheorghe Nica, un cetăţean român în vârstă de 43 de ani, acuzaţi că sunt organizatorii acestui trafic, au fost condamnaţi la 20 şi respectiv 27 de ani de închisoare pentru omucideri involuntare şi trafic de migranţi.

Cei doi şoferi ai camionului, Maurice Robinson, de 26 de ani, şi Eamonn Harrison, de 23 de ani, au fost condamnaţi la 13 ani şi patru luni şi respectiv 18 ani de închisoare.

 

Citeste si: Marea Britanie. Român, găsit vinovat în cazul celor 39 de vietnamezi morți din camionul frigorific

 

Judecătorul care a dat sentinţa, care a vorbit anterior despre moartea "atroce" a victimelor acestui trafic de migranţi, le-a spus inculpaţilor că vor executa cel puţin două treimi din pedeapsă în închisoare, faţă de 50%, cât se obişnuieşte în general.

 

Cum au ajuns migranții să moară în camionul frigorific

 

Multe dintre victimele acestei drame erau originare dintr-o regiune săracă din centrul Vietnamului, care trăieşte din pescuit, agricultură sau industrie. Familiile se îndatorează cu mii de dolari pentru a-şi trimite un membru în Regatul Unit prin filiere clandestine, în speranţa ca aceştia să găsească locuri de muncă bine plătite. Sute de vietnamezi sunt traficaţi în Marea Britanie în fiecare an, potrivit ECPAT, o asociaţie neguvernamentală care luptă împotriva traficului de persoane, scrie Știrile PRO TV.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH)  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel