Ludovic Orban cere recalcularea pensiilor militare: "Şefimea şi-a atras pensii nesimţite profitând de portiţe"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ludovic Orban, a făcut câteva declaraţii la Palatul Victoria, despre pensiile speciale şi a precizat că doreşte recalcularea "pensiilor nesimţite" ale "şefimei" din domeniul militar, realizate prin "umflarea veniturilor pe ultima sută de metri".

"După cum aţi urmărit dezbaterile de la nivelul Parlamentului, Parlamentul României a adoptat proiectul de lege iniţiat de PNL, prin care se desfiinţează pensiile speciale, mai puţin cele ale cadrelor militare", a spus Ludovic Orban, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a mai cerut Ministrului Afacerilor Interne şi Ministrului Apărării să verifice modul în care au fost "umflate" unele pensii speciale, dar şi să se "uite" la vârsta de pensionare.

"Ar trebui să ne uităm şi la vârsta de pensionare şi să vedem cum putem asigura recalcularea pensiilor nesimţite, cele care au fost făcute prin umflarea pe ultima sută de metri a veniturilor pentru a se ajunge la o pensie mai mare. Şi aici trebuie să corectăm aceste nedreptăţi pentru că provoacă o nemulţumire profundă inclusiv pentru cadrele militare, pentru jandarmi. Şefimea şi-a atras pensii nesimţite profitând de portiţele lăsate în actul normativ şi ne-am trezit cu pensii de 15 mii, 20 de mii care sunt chiar o sfidare la adresa unui om care a muncit o viaţă şi care la finalul unei cariere de 35-40 de ani are o pensie cât de cât rezonabilă", a mai spus premierul la începutul şedinţei de Guvern.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel