Klaus Iohannis, anunţ după consultări. Cine va fi noul premier

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii după consultările de la Palatul Cotroceni, anunţând numele noului premier desemnat.

"Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare şi cred că e bine să recapitulăm, pe scurt, de ce am ajuns iarăşi la consultări şi desemnări.

PNL a constitutit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile stricate. Guvernul Orban a venit cu o agendă reformatoare, a reuşit în timp record că vină cu un buget pe 2020. PSD s-a opus reformelor guvernului Orban, a reuşit PSD să adune o majoritate care a trecut o moţiune de cenzură în Parlament

Am vrut să deblochez rapid situaţia. Am desemnat un premier şi, surpirză neplăcută, PSD a început să tegiverseze lcururile în Parlament. Au trecut cele 15 zile în care trebuia să se facă un vot, nu am avut vot. Pentru a depăşi acest blocaj, premierul Ludovic Orban si-a depus mandatul şi am convocat consultări. Noi nu ne dorim să blocăm România. Noi ne dorim să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele românilor. Aşadar, după consultări am decis să fac deja o desemnare pentru a mişca lucrurile în aşa fel încât să nu ne blocăm politic.

"Aşadar, astăzi, am decis să desemnez pentru poziţia de premier pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor Publicie, care se va prezenta în scurt timp în faţa parlamentului cu o echipa guvernamentală şi un program de guvernare", a declarat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, consultările cu toate formaţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după ce a acceptat depunerea mandatului de premier desemnat de către liderul liberalilor, Ludovic Orban. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel