Italia. Căței duși la vânzare din România, închiși în cutii ca pachetele. Polițiștii i-au prins pe samsarii care voiau să-i vândă fără acte

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Pachetele badantelor românce trimise familiilor acasă, confiscate de carabinieri
Italia. Pachetele badantelor românce trimise familiilor acasă, confiscate de carabinieri

Zece cățeluși (buldogi francezi, ciobănești din Asia Centrală,) au fost salvați de agenții din Fano care au oprit o dubă înmatriculată în România. 

Duba a fost oprită pe autostrada A14 din zona Fano.

Polițiștii au fost suspicioși cu privire la comportamentul șoferului și au inspectat astfel compartimentul de încărcare din spate, descoperind prezența a doi pui de ciobănești din Asia Centrală. Mai departe, au fost descoperiți alți șase pui bulldog , în vârstă de aproximativ 50-60 de zile, fără microcipuri și fără pașaport de sănătate.

Agenții au decis să verifice starea de sănătate a animalelor și au cerut ocupanților camionetei să-i urmeze. În timpul unei inspecții ulterioare, mai târziu a fost găsită o altă cutie cu doi căței. 

Veterinarul a ajuns la concluzia că majoritatea câinilor sunt în stare bună de sănătate, dar documentele de călătorie ale animalelor au fost falsificate și nu pot fi atribuite animalelor transportate. Pentru cei doi ciobănești din Asia Centrală, singurii cu microcipuri, dar fără pașapoarte, aveau la ei un carnet de vaccinare care arăta că au fost imunizați la 1 mai și din acest motiv, câinii nu ar fi putut fi mutați înainte de 21 de zile.

10 câini confiscați

Agenții au confiscat cei zece căței în așteptarea unor controale de sănătate suplimentare declanșând procedura de custodie temporară .Orice cerere de adopție definitivă pentru căței va fi acceptată de polițiști. 

Carnetele de sănătate și pașapoartele au fost, de asemenea, confiscate, deoarece nu este exclus ca acestea să fie utilizate de mai multe ori pentru transportul ilegal.  Șoferul român a fost trimis în judecată pentru transportul ilegal de animale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel